Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Problemele depistate la aeronavele Airbus A380 vor fi remediate din 2013

0 436

În februare vă anunţam că aeronavele Airbus A380 trebuiau să treacă la control. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA) recomanda inspectarea tuturor celor 67 de avioane Airbus A380 aflate în prezent în uz, după ce s-au descoperit mai multe fisuri la aripile unor aparate de acest tip.

Multe aeronave A380 au făcut aceste verificări şi s-a ajuns la concluzia că partea cu probleme va trebui să fie înlocuită. Nu prezintă un pericol şi nici nu sunt puse în pericol vieţile pasagerilor, dar un oficial Airbus a menţionat că zborul cu astfel de aeronave trebuie să fie 110% sigur.

Aproximativ 120 de aeronave A380 vor beneficia de piese noi fabricate dintr-un alt tip de material. Se va folosi tot un material compozit pe bază de aluminiu, dar va fi de tip 7010 şi va înlocui materialul de tip 7449. Fiecare tip are o serie de propietăţi şi poate fi folosit mai mult sau mai puţin în anumite condiţii. Testele şi simulările nu pot identifica 100% toate condiţiile de utilizare pe durate mari de timp.

Noua piesă va aduce şi un plus de 90kg pe aeronavă, dar se fac analize şi se caută soluţii de optimizare a pieselor pentru a păstra avioanele în parametri actuali de performanţă. Toate aceste modificări şi reparaţii vor costa peste 100 milioane de dolari, cost suportat integral de Airbus.

Pentru început se va construi piesa, se va testa şi dacă totul decurge bine, din 2013 se va trece la upgrade-ul aeronavelor aflate deja în uz, urmând ca unităţile aflate în faza de construcţie să fie direct echipate cu piesa nouă. Posibil ca şi alte piese să fie schimbate sau modificate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.