blank

AirAsia a primit a 100-a aeronavă Airbus A320 din flotă (video)

1 607

Se pare că uneori se mai pierde numărătoarea aeronavelor. În februarie, AirAsia s-a lăudat cu aeronava 100 Airbus A320 şi chiar a pregătit un livery special. Aeronava a fost pictată cu un dragon, un livery chiar frumos!

E, realitatea e puţin alta. Oficial, AirAsia a primit a 100-a aeronavă Airbus A320 zilele acestea. Ceremonia a avut loc la baza de livrare de la Toulouse, Franţa. Astfel operatorul aerian asiatic a ajuns să deţină cea mai mare flotă de A320 din lume.

În urmă cu un deceniu, AirAsia opera două aeronave A320 şi transporta aproximativ 200 000 de pasageri anual. În prezent, la aproximativ două decenii de la înfiinţare, compania aeriană low-cost are în plan să transporte anual până la 33 milioane de pasageri, fiind şi cel mai mare operator low-cost din zona Asia de Sud-Est.

Şi nu se vor opri aici. AirAsia are deja comandate peste 370 de aeronave A320, inclusiv modelul A320 Neo. Planul operatorul este cât se poate de ambiţios. Pe viitor vor opera rute care nu au mai fost onorate de alte companii aeriene şi vor sprijini chiar deschiderea de noi aeroporturi.

AirAsia, prin intermediul celor 5 subsidiare: Thai AirAsia, Indonesia AirAsia, AirAsia Philippines, AirAsia X şi AirAsia Japan, zboară spre 78 de destinaţii şi onorează zilnic peste 400 de zboruri.

1 comentariu
  1. Marian says

    Eu spun ca nu este Air Asia cel mai mare transportator low cost din Asia de Sud-Est. eu spun ca Lion Group este incluzand Lion Air, Thai Lion, Wings Air, Malindo si Batik Air. In flota lor se gasesc peste 100 Boeing 737NG, peste 55 ATR-72, Airbus A30, Airbus A330 si Boeing 747. Apropo, avem si romani care lucreaza pentru ei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.