Airbus A380 la control - micro-fisuri in aripi

Airbus A380 la control – micro-fisuri în aripi

2 286

Gigantul aerului, Airbus A380, trece la control. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA) recomandă inspectarea tuturor celor 67 de avioane Airbus A380 aflate în prezent în uz, după ce s-au descoperit mai multe fisuri la aripile unor aparate de acest tip.

Pe 20 ianuarie, AESA ceruse verificarea avioanelor care acumulaseră multe ore de zbor. Primele modele chemate la verificat sunt cele cu peste 1300 ore de zbor. Airbus a declarat că nu au fost puse în pericol vieţile călătorilor şi nici nu a fost afectată integritatea aeronavelor.

Singapore Airlines şi Emirates sunt primele companii aeriene care trimit aeronavele Airbus A380 la inspecţie. Încă nu se ştie cauza care a dus la apariţia micro-fisurilor. Producătorul european cercetează problema şi speră să găsească soluţia cât mai rapid.

2 Comentarii
  1. […] 'http://widgets.digg.com/buttons.js'; s1.parentNode.insertBefore(s, s1); })(); Pentru că avioanele Airbus A380 sunt chemate la control, Lufthansa este nevoită să opereze, în perioada 3 aprilie – 24 aprilie, aeronave Boeing […]

  2. […] s1.parentNode.insertBefore(s, s1); })(); În luna februarie au fost semnalate primele micro-fisuri în aripile aeronavelor Airbus A380. Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (AESA) a recomandat ca toate avioanele […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.