blankblank

Probleme la Aeroportul Internațional Istanbul / Istanbul New Airport?

0 1.467

Istanbul New Airport, recunoscut și ca İstanbul Yeni Havalimanı (traducerea în limba turcă) este al 3-lea aeroport al Istanbulului. Așa cum îi spune și numele, Noul Aeroport al Istanbulului se dorește a fi și unul dintre cele mai mari din lume.

Pe 29 octombrie 2018, Istanbul New Airport a fost inaugurat de Recep Tayyip Erdogan.Iar primele zboruri au fost operate de Turkish Airlines spre Ankara, Antalya, Baku, Ercan și Izmir.

Planul inițial era să devină 100% operațional până la finalul lui 2018. Toate operațiunile de la Aeroportul Internațional Ataturk erau programate să fie mutate integral până la 31 decembrie 2018.

Istanbul New Airport va fi operațional 100% din martie 2019?

Însă planul nu a putut fi pus în aplicare. Termenul a fost amânat până în martie 2019. Dar specialiștii din aviație sunt sceptici că va fi respectat. Zvonurile spun că ar exista câteva probleme la noul aeroport, ceea ce împiedică creșterea nivelului operațional.

În prezent, Turkish Airlines operează doar 32 de zboruri zilnice de la ISL, mult sub nivelul operațiunilor de la IST, unde Turkish Airlines operează peste 460 de zboruri zilnice.

Istanbul-New-Airport-pista

Conform informațiilor din presa internațională, oficialii Turkish Airlines sunt și mai sceptici. Nu au mai luat în calcul să mute toate operațiunile de la Aeroportul Internațional Ataturk la Istanbul New Airport.

Revenind la Istanbul New Airport, acesta a fost planificat să fie unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume. La încheierea celor 4 faze de dezvoltare, Istanbul New Airport va putea suporta până la 150 de milioane de pasageri anual, dar cu posibilitatea de a fi upgradat la 200 de milioane de pasageri. Codurile noului aeroport de la Istanbul sunt: IATA – ISL; ICAO -LTFM.

Acest proiect megalomanic riscă să fie un alt eșec, după cel din Germania?Vă reamintim că Aeroportul Internațional Berlin Brandenburg este închis și așa va rămâne pe o perioadă nedefinită.

Leave A Reply

Your email address will not be published.