NASA pregătește primul zbor al elicopterului Ingenuity Mars.

0 223

NASA pregătește primul zbor al elicopterului Ingenuity Mars, atașat în prezent roverului Perseverance care se află staționat pe Marte. Primul zbor este plănuit pentru data de 8 aprilie, fiind prima încercare de zbor al unui elicopter pe o altă planetă.

Cu toate acestea, înainte ca avionul rotor de 4 kilograme să poată efectua primul zbor, atât mini-elicopterul, cât și echipa trebuie să îndeplinească o serie de repere. „Primul zbor este special și este cel mai important zbor pe care intenționăm să îl facem”, a declarat Havard Grip, pilotul șef al Ingenuity la Jet Propulsion Laboratory al NASA din California.

Odată implementat, NASA va efectua primul zbor al elicopterului Ingenuity Mars. Acesta va avea 30 de zile marțiene sau 31 de zile pământene pentru a desfășura zborul de test. Cu toate acestea, zborul se va efectua într-un mod controlat. Pe Marte, zborul va fi mult mai dificil decât în atmosfera Pământului.

Pe Marte, zborul este mult mai dificil decât în atmosfera Pământului.

„Ingenuity Marsa este o demonstrație tehnologică care își propune să fie primul dispozitiv cu motor ce va zbura pe o altă planetă și care, dacă va avea succes, ar putea să extindă orizontul și să lărgească sfera a ceea ce este posibil pe Marte”, a declarat Lori Glaze, Directorul Diviziei de Științe Planetare al NASA.

Gravitația planetei Marte este de aproximativ o treime din cea a Pământului. Atmosfera este de doar 1% comparativ cu atmosfera de la suprafața Pământul, ceea ce face zborul să fie unul dificil. Suprafața planetei roșii primește aproximativ jumătate din cantitatea de energie solară care ajunge pe Pământ, în timpul unei zile marțiene. Temperatura poate scădea până la minus 130 grade Fahrenheit în timpul nopții.

Roverul Perseverance a aterizat pe Planeta Roșie, în zona Craterul Jezero, pe data de 18 februarie 2021. Obiectivul principal al misiunii de doi ani este acela de a căuta dovezi că organismele microbiene ar fi putut exista pe Marte în urma cu aproximativ 3 miliarde de ani, când planeta era mai caldă, mai umedă și probabil mai ospitalieră și prielnică pentru viață.

Leave A Reply

Your email address will not be published.