Abu Dhabi – Belgrad cu Wizz Air, din 19 mai 2021.

0 273

Wizz Air va începe să opereze primul serviciu transcontinental de la Belgrad, odată cu introducerea zborurilor spre Abu Dhabi. Cele două servicii săptămânale vor începe pe 19 mai și se vor desfășura în zilele de miercuri și duminică. Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip Airbus A321 de 239 de locuri.Astfel, Wizz Air a ocupat locul lăsat liber de Etihad Airways, care a încheiat operațiunile spre capitala Serbiei în octombrie anul trecut. Cursa spre Abu Dhabi este a cincea distinație Wizz Aira dăugată programului operațional din Belgrad, după Hamburg, Sandefjord, Heraklion și Santorini.

Belgrad – Abu Dhabi cu Wizz Air

În zilele de miercuri și duminică, zborurile vor fi astfel:

5W7043 Abu Dhabi 14:05 – 17:35 Belgrad

5W7044 Belgrad 18:10 – 01:20 Abu Dhabi +1

Wizz Air a ocupat locul lăsat liber de Etihad Airways.

Etihad Airways a gestionat 114,256 de pasageri între Abu Dhabi și Belgrad în ultimul său an complet de operațiuni în 2019 pe 924 de zboruri. Factorul mediu anual de încărcare al cabinei s-a situat la 90,9%, toate zborurile fiind operate cu aeronave Airbus A320, pe tot parcursul anului.

Înainte de pandemie, Wizz Air a selectat Serbia, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Croația și Muntenegru drept piețe potențiale care ar putea fi deservite din Abu Dhabi. Zborurile spre Belgrad sunt operate în prezent de Qatar Airways și Flydubai din regiunea Golfului.

Transportatorul din Qatar operează trei zboruri săptămânale spre Belgrad cu aeronave Airbus A320 de la Doha, în timp ce compania aeriană din Dubai, care este unul dintre cei mai de succes transportatori străini care operează în prezent din capitala Serbiei, efectuează zboruri zilnice, cu operațiuni suplimentare programate pentru luna mai și sărbătorile ortodoxe de Paște.

Wizz Air Abu Dhabi a lansat operațiunile pe 15 ianuarie 2021, primul zbor programat fiind spre Atena. Wizz Air Abu Dhabi este o întreprindere comună între Wizz Air și Compania Holding Abu Dhabi Development. Transportatorul are statutul de companie aeriană națională din Abu Dhabi, alături de Etihad Airways și Air Arabia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.