Israel a interzis accesul străinilor din Marea Britanie, Africa de Sud și Danemarca

0 384

Autoritățile din Israel au aprobat duminică noi măsuri restrictive care interzic intrarea în Israel a cetățenilor străini care călătoresc din Marea Britanie, Danemarca și Africa de Sud. Este o măsură disperată în încercarea de a preveni răspândirea noilor mutații ale coronavirusului care au fost înregistrate în respectivele țări.

Totodată, noile măsurile adoptate impun tuturor israelienilor, care se întorc din aceste trei țări, să intre în izolație în hotelurile de carantină administrate de stat.

Toți repatriații israelieni din aceste țări vor fi supuși unui test de coronavirus. Aceștia vor trebui să rămână în carantina instituționalizată timp de 14 zile, cu excepția cazului în care primesc două rezultate negative, care le vor permite să plece după 10 zile.

Aproximativ 130 de pasageri, care au călătorit cu două zboruri din Londra spre Tel Aviv în decursul zilei de duminică, au fost trimiși la hotelurile de carantină în conformitate cu noile măsuri, pasagerii aflând despre noile restricții doar la aterizare.

Pasagerii au fost duși mai întâi într-o zonă izolată din terminalul Aeroportului Ben Gurion, unde au fost supuși testelor de coronavirus și apoi au fost duși imediat pentru izolare în hotelurile administrate de stat.

30 dintre pasageri au refuzat să meargă în carantina instituționalizată, ceea ce a dus la chemarea poliției pentru a calma spiritele. Într-un final, respectivii au fost îmbarcați pe un zbor de Londra.

Oficialii israelieni din domeniul sănătății sunt îngrijorați de noua tulpină de coronavirus găsită în Anglia

Oficialii israelieni din domeniul sănătății sunt îngrijorați de noua tulpină de coronavirus găsită în Anglia, despre care premierul britanic Boris Johnson a spus că este cu până la 70% mai transmisibilă.

În afara Marii Britanii, nouă cazuri au fost raportate în Danemarca, precum și un caz în Olanda și altul în Australia, potrivit OMS. Toate cazurile au fost confirmate cu noua tulpină de COVID-19.

Legat de Africa de Sud, situația e puțin diferită. În respectiva țară a fost depistată o tulpină de COVID-19 foarte agresivă și se presupune că ar fi stat la baza valului 2 pandemic. Cunoscută sub varianta 501.V2, aceasta a fost identificată de cercetătorii sud-africani, iar detaliile au fost trimise Organizației Mondiale a Sănătății.

Până în prezent, călătorii străini au avut permisiunea de a intra în Israel doar pentru a participa la evenimentele aprobate de Ministerul Sănătății, dacă sunt rude de gradul I și din alte motive. Cetățenii, care nu sunt de naționalitate israeliană, din Marea Britanie, Africa de Sud și Danemarca nu vor mai avea permisiunea de a intra în Israel, chiar dacă unele erau eligibile până acum.

În plus, Ministerul Sănătății lucrează la identificarea persoanelor din țară, care au sosit din Marea Britanie, Danemarca sau Africa de Sud în ultimele două săptămâni, pentru a le testa de COVID-19.

După întâlnirea de duminică a cabinetului coronavirus, prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus că noua tulpină pare să se răspândească mai repede, dar nu este neapărat mai mortală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.