Portugalia își deschide granițele pentru turiștii britanici vaccinați, din 17 mai

0 953

Portugalia se alătură țărilor ce au anunțat deschiderea sezonului turistic 2021. Oficialii portughezi au anunțat că Portugalia își va deschide granițele pentru turiștii britanici vaccinați sau în baza unui test negativ de COVID-19.Turistii britanici vor putea prezenta autorităților portugheze un certificat care să demonstreze că sunt vaccinați împotriva virusului, că au imunitate sau că au un test negativ”, a explicat astăzi secretarul de stat pentru turism din Portugalia, Rita Marques.

Într-adevăr, Madeira a lansat deja un „coridor verde” pentru turiștii vaccinați împotriva COVID . La rândul său, Cipru a anunțat deja că se va redeschide de la 1 mai fără a necesita PCR sau izolare doar pentru cei care au primit cele două doze de vaccinuri, în timp ce Turcia se va redeschide pentru turismul britanic fără a necesita un certificat de vaccinare.

Anunțul Ritei Marques, cu privire la turiștii britanici care vor putea intra în Portugalia în baza certificatul de vaccinare, vine la o zi după ce Comisia Europeană a prezentat mult așteptata propunere pentru pașaportul european de vaccinare.

Turiștii britanici trebuie să intre în Europa. Nu are sens să ne gândim la această soluție doar pentru Europa. Călătoria trebuie permisă la scară globală și pentru toată lumea„, a argumentat Rita Marques.

Ținând cont de cele declarate de secretarul de stat pentru turism din Portugalia, Rita Marques, concluzionăm că orice turist european ar putea călători în Portugalia în baza noilor măsuri anunțate, adică prin prezentarea certificatului verde digital – vaccinat, anticorpi dobândiți în urma bolii sau test negativ de Covid-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.