blank

Portugalia continentală și Malta vor permite accesul doar călătorilor britanici vaccinați

0 491

Portugalia continentală și Malta vor permite accesul doar călătorilor britanici vaccinați, fără restricții de carantină, pe fondul temerilor cu privire la varianta delta a coronavirusului. Înăsprirea restricțiilor de către Malta a venit la doar o zi după ce insula mediteraneană a fost adăugată pe lista verde a Regatului Unit pentru călătorii internaționale.

Astfel, cei care călătoresc în Malta, începând cu data de 30 iunie, vor trebui să se auto-izoleze pentru o perioadă de 14 zile dacă nu pot dovedi că au primit ambele doze ale unui vaccin împotriva coronavirus. Aceleași restricții se vor aplica și pentru călătoriile din Marea Britanie în Portugalia continentală, a confirmat Ministerul de Externe, într-un aviz de călătorie actualizat. Portugalia continentală a ajuns pe lista galbenă a Regatului Unit, după ce a fost retrogradată de pe lista verdepe 8 iunie.

Portugalia continentală și Malta vor perimite accesul doar călătorilor britanici vaccinați.

Cu toate acestea, britanicii care au primite ambele doze ale unui vaccin, cu cel puțin 15 zile înainte de călătorie, vor fi scutiți de prezentarea unui test PCR la intrarea pe insula portugheză Madeira, care va intra pe lista verde, începând cu data de 31 iunie, alături de Insulele Baleare și Insule din Caraibe, cum ar fi Barbados.

Modificările adaugă o confuzie suplimentară regulilor pentru călătoriile în străinătate, înaintea sezonului estival. Anumite restricții sunt impuse pentru a forța turiștii britanici să pună în carantină atunci când călătoresc, oriunde în UE. Președintele francez, Emmanuel Macron, și cancelarul german, Angela Merkel, au încercat să cnvingăstatele membre UE să impună o regulă de carantină la nivel european pentru persoanele care zboară în Europa, din Marea Britanie.

Spania și Grecia au respins ideea de a introduce o interdicție generală pentru turiștii din Marea Britanie, având în vedere dependența lor de turiștii britanici. Premierul grec, Kyraikos Mitsotakis, a spus că „în ceea ce privește varianta delta, nu ar trebui să adoptăm o logică a noilor restricții, ci, dimpotrivă, să accelerăm vaccinările”.

Spania și Grecia au respins ideea de a introduce o interdicție generală pentru turiștii din Marea Britanie.

Într-o actualizare, Tui a confirmat că va opera zboruri spre destinații ca Antigua, Ibiza, Mallorca, Menorca, Barbados, Grenada, Madeira, Malta, Islanda, Gibraltar și Jersey. Cel mai mare operator din Marea Britanie continuă să deservească destinațiile aflate pe lista galbenă – Corfu, Creta, Cuba, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, Kos, Portugalia, Rodos, St Lucia, Tenerife și Zante – acolo unde frontierele sunt deschise, ținând cont de sfaturile oferite de Foreign, Commonwealth & Development Office.

„Revizuim continuu programul nostru de vacanță și anulările în conformitate cu actualizările guvernamentale la fiecare trei săptămâni, urmând ca următoarea actualizare să fie pe 15 iulie. Nu vom opera zboruri spre destinații care vor necesita carantină la sosire, cu excepția cazului în care, carantina va putea fi evitată dacă se va efectua un test PCR sau spre destinații aflate pe lista roșie.”

Între timp, noul Secretar de Sănătate, Sajid Javid, urmează să counice și parlamentarilor momentul în care se vor ridica toate restricțiile care încă sunt în vigoare în Anglia. Premierul Boris Johnson a declarat că măsurile vor fi valabile până pe data de 19 iulie, dar a promis o revizuire a datelor pentru a vedea dacă eliminarea restricțiilor s-ar putea face cu două săptămâni mai devreme, pe 5 iulie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.