Autoritatile din Canada: Iranul este pe deplin vinovat de prăbușirea avionului civil Boeing 737-800 Ukraine International Airlines!

0 272

Cele două rachete care au doborât un Boeing 737-800 al Ukraine International Airlines, pe 8 ianuarie 2020, au fost rezultatul unui amestec de „nesăbuință”, „incompetență” și „nesocotire a vieții umane” din partea Iranului, chiar dacă nu există dovezi unui act premeditat, potrivit unui raport emis de autoritățile competente din Canada.Forțele armate iraniene au pus sistemele de apărare aeriană în alertă maximă lângă un aeroport civil, spun experții canadieni, nereușind să ia măsuri de protecție precum închiderea spațiului aerian peste Teheran sau notificarea avioanelor companiilor civile.

„Toate avioanele care au trecut prin aeroportul Teheran în acea noapte au fost în pericol, inclusiv patru avioane civile care au decolat înainte de zborul PS752 al Ukraine International Airlines și care au transportat sute de pasageri către principalele huburi internaționale”.

De fapt, pe baza totalității informațiilor disponibile, experții canadieni au concluzionat că: „Iranul a urmărit mai multe ținte fără a putea distinge între avioane de pasageri și amenințări legitime”.

„Raportul oficial furnizat de Iran este înșelător și superficial, ignorând în mod deliberat factorii cheie”, potrivit experților canadieni. În plus, „Iranul trebuie să ia în calcul și distrugerea probelor care s-a făcut după coborârii zborului PS752, inclusiv buldozarea locului accidentului înainte de sosirea anchetatorilor”.

Zborul PS752 Ucraina International Airlines (UIA), care zbura pe ruta Teheran-Kiev, s-a prăbușit la 8 ianuarie 2020, la scurt timp după decolarea din capitala Iranului. La bord erau 176 de persoane, inclusiv 55 de cetățeni canadieni și 30 de rezidenți permanenți ai Canadei. Trei zile mai târziu, forțele armate iraniene au recunoscut că au doborât avionul „din greșeală”, dar în raportul său oficial publicat în martie anul trecut, Organizația Aviației Civile Iraniene a căutat să ”albească” ierarhia militară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.