Pasagerii Lufthansa Group vor fi obligați să poarte măști chirurgicale / FFP2.

1 2.674

Update 24 ianuarie: Austrian Airlines va impune măștile FFP2 la bordul avioanelolr sale începând cu 25 ianuarie 2021

Știrea inițială 23 ianuarie: Companiile aeriene ce fac parte din Lufthansa Group (Lufthansa, Austrian Airlines, Brussels Airlines, SWISS, Eurowings etc.) introduc cerința purtării măștii chirurgicale sau cu standard superior de protecție pe zborurile lor spre și din Germania. Regulamentul intră în vigoare la 1 februarie.

Începând cu 1 februarie 2021, pasagerilor li se va cere să poarte fie o mască chirurgicală, fie o mască FFP2 sau mască cu standardul KN95 / N95 în timpul îmbarcării, zborului și la ieșirea din aeronavă. Măștile zilnice nu vor mai fi permise.

Vă reamintim că operatorii aeriene din Grupului Lufthansa au introdus deja cerința de a purta o mască la bordul avioanelor începând cu mai 2020, fiind primele companii aeriene care au impus această regulă. Până în prezent, erau permise și măștile textile sau eșarfele, important fiind ca nasul și gura să fie acoperite.

Prin adaptarea regulamentului, Grupul Lufthansa impune acum o nouă rezoluție, adoptată de guvernele federale și de stat din Germania pe 19 ianuarie.

Lufthansa-Group-impune-purtearea-măștii-medicale-FFP2-la-bordul-Aaeronavelor-sale

Pasagerii Lufthansa vor fi obligați să poarte măști medicinale la bordul aeronavelor din și spre Germania.

Pentru a permite pasagerilor să se adapteze din timp la noile reguli, aceștia vor fi informați prin e-mail, pe site-urile companiilor aeriene, dar și pe canalele de socializare.

Ca și până acum, o scutire de la obligația de a purta masca în timpul zborului din motive medicale este posibilă numai dacă certificatul medical este eliberat pe un formular furnizat de Lufthansa și este disponibil un test negativ Covid 19, care nu este mai vechi de 48 ore, și este prezentat înainte de îmbarcare.

În principiu, infectarea la bord cu noul coronavirus este foarte puțin probabilă. Toate avioanele Lufthansa Group sunt echipate cu filtre de aer de cea mai înaltă calitate (filtre HEPA), care asigură o calitate a aerului similară cu cea din sala de operații. În plus, aerul circulă vertical în loc să fie dispersat în cabină.

1 comentariu
  1. Giorgeta calarasu says

    Buna ziua , in data de 16 04 2021 avem zbor spre rep Dominicana cu escala in Frankfurt , suntem vaccinati , avem si rapelul facut , avem nevoie de test PCR ?

Leave A Reply

Your email address will not be published.