blank

Pasagerii afectați de zborurile întârziate sau anulate, ținta infractorilor cibernetici!

0 494

Suntem în plin sezon estival, când zeci de mii de zboruri sunt operate zilnic, iar milioane de pasageri aleg să călătorească pe calea aerului spre diferite destinații de vacanță, dar și în interes personal, de business etc. Inevitabil, apar și zboruri întârziate sau anulate, majoritatea dintre acestea fiind pe fondul lipsei de personal sau a aeroporturilor aglomerate.

Pasagerii afectați de zborurile întârziate sau anulate au ajuns să fie ținte sigure în fața infractorilor cibernetici. Cei din urmă încearcă să profite de situațiile legate de zborurile cu probleme. Unii pasageri au primit mesaje care îi îndrumă cum să obțină despăgubiri. Tot ce trebuie să facă este să acceseze un link. Nimic neobișnuit până aici, doar ca link-urile respective duc spre diferite pagini false, clone ale unor site-uri specializate în recuperarea de compensații de al companiile aeriene.

Specialiștii atrag atenția că este vorba de o nouă serie de mesaje de tip phishing. Infractorii online pot intra în posesia datelor personale sau a conturilor bancare.

Un călător a cărui cursă a fost întârziată, a primit următorul mesaj. „Zborul tău recent a fost întarziat, iar tu poți avea dreptul la 600 de € despăgubire. Începe-ți cererea aici„. Mesajul se termină cu un link. În realitate este vorba de o fraudă informatică, informează digi24.ro.

Hackerii folosesc un nume de companie fictivă care este ușor de confundat cu al unei firme care în realitate chiar se ocupă de drepturile pasagerilor și pe seama căreia infractorii cibernetici profită de a atrage victime.

Sfatul specialiștilor este să fiți precauți. Cu atât mai mult dacă vi se solicită date despre contul bancar sau parole. Verificați adresa și numele expeditorului, cât și informația din text.


Dacă v-ați confruntat cu zboruri întârziate sau anulate, în prima fază solicitați voi drepturile compensatorii de la compania aeriană. Fiecare operator aerian are pe site o pagină dedicată acestei proceduri! Ulterior, dacă nu rezolvați direct cu compania de transport, apelați la firmele specializate în recuperară de compensații în baza drepturilor pasagerilor aerieni. Recomandăm airadvisor.com/ro!

Leave A Reply

Your email address will not be published.