Pandemia de COVID-19 a dus la disparitia a peste 6000 de rute operate anterior de la aeroporturile europene

0 279

ACI EUROPE a publicat 2020 Airport Industry Connectivity Report, concluziile arătând prăbușirea sistemică a aviației și a conectivității aeriene din cauza crizei COVID-19.

Publicate anual din 2014, aceste rapoarte nu măsoară volumul pasagerilor, ci măsura modul în care aeroporturile europene și comunitățile lor sunt conectate și accesibile din restul continentului și din lume. Utilizează un set de indici de conectivitate directă, indirectă și hub.

Raportul din acest an evidențiază realitatea dură a mai mult de 6.000 de rute aeriene operate anterior de aeroporturile europene, care încă nu au fost restabilite la 9 luni după declanșarea crizei de COVID-19.

Aeroporturile UE / Marea Britanie au fost cele mai afectate, conectivitatea lor directă aproape dispărând în aprilie, cunoscând apoi o redresare slabă în lunile de vară ajungând în august la -55%. Conectivitatea a scăzut din nou începând cu septembrie (-62%).

Dintre aeroporturile mai mari din UE / Marea Britanie, cele mai accentuate scăderi ale conectivității directe au fost înregistrate de Madrid-Barajas (-71%), Roma-Fiumicino (-70%), München (-68%), Londra-Heathrow (-68%) și Frankfurt (-67%).

Top 20 de aeroporturi europene dupa conectivitate

Între timp, aeroporturile regionale au fost și mai mult afectate, după cum demonstrează Linz (-96%), Treviso (-95%), Vaasa (-91%), Quimper (-87%), Newquay (-86%) ), Shannon (-83%) și Burgas (-82%).

În schimb, conectivitatea directă a aeroporturilor rusești și turcești s-a dovedit mai rezistentă, atât din cauza dimensiunii, cât și a dinamicii relative a pieței lor interne. Acest lucru a dus la pierderi importante de la Moscova-Domodedovo (-12%), Sankt Petersburg (-26%), Moscova-Vnukovo (-28%) și Istanbul-Sabiha Gökçen (-33%).

Vă reamintim că ACI EUROPE a anunțat că, din cauza crizei survenite în urma pandemiei de COVID-19, aproape 200 de aeroporturi sunt în pericol de a falimenta dacă numărul pasagerilor nu va crește până la finalul anului. ACI Europe solicita guvernelor sa sprijine financiar aeroporturile din Europa.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.