oneworld, SkyTeam si Star Alliance solicita guvernelor sa adopte testarea pasagerilor la fiecare zbor.

0 463

oneworld, SkyTeam și Star Alliance, cele mai mari alianțe aeriene din lume, se unesc pentru a solicita guvernelor să acționeze rapid și să adopte protocoalele de testare a pasagerilor pentru a redeschide frontierele.

În numele celor 58 de companii aeriene membre, reprezentând peste 60% din capacitatea companiilor aeriene mondiale și transportând anual 1,87 miliarde de pasageri înainte de criza COVID-19, cele trei alianțe solicită o abordare armonizată a testării care va permite relansarea aviației și turismului.

Cele trei alianțe globale susțin raportul Council on Aviation Recovery Task Force (CART) al Organizației Aviației Civile Internaționale (OACI) / International Civil Aviation Organization’s (ICAO), publicat pe 10 noiembrie.

Împreună, alianțele aeriene îndeamnă guvernele să pună în aplicare liniile directoare ale raportelor pentru protocoalele de testare a pasagerilor, astfel încât călătoriile aeriene să poată fi reluate în siguranță.

Restricțiile și carantinarea de 10-14 zile impuse de autorități continuă să aibă un impact semnificativ negativ asupra cererii globale de călătorie.

Între timp, testarea de COVID-19 a apărut ca o parte importantă a unei soluții end-to-end pentru a permite repornirea în condiții de siguranță a călătoriilor internaționale.

În acest proces, cele 3 alianțe nu sunt singure. IATA și companiile aeriene solicită testarea de COVID-19 înainte de zbor a tuturor pasagerilor, un demers demarat în septembrie, dar fără succes până în prezent.

Producătorii de avioane au demonstrat cât de sigure sunt zborurile, iar riscul de infectare cu COVID-19 la bordul avioanelor este extrem de mic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.