OMT face precizări cu privire la 2020: cel mai prost an din istoria turismului mondial.

0 516

În 2020, turismul global a înregistrat cel mai slab an din istorie, sosirile internaționale scăzând cu 74%, conform celor mai recente date ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT).

Destinațiile din întreaga lume au întampinat cu un miliard mai puține sosiri internaționale în 2020 decât în anul precedent, din cauza scăderii fără precedent a cererii, dar și din cauza restricțiilor de călătorie impuse la nivel global.

Potrivit celui mai recent Barometru Mondial al Turismului, prăbușirea călătoriilor internaționale reprezintă o pierdere estimată de 1.3 trilioane de dolari, aproximativ de 11 ori pierderea înregistrată în timpul crizei economice mondiale din 2009. Criza a pus în pericol între 100 și 120 de milioane de locuri de muncă din industria turismului, multe dintre ele în întreprinderi mici și mijlocii.

Criza a pus in pericol mai mult de 100 de milioane de locuri de muncă.

Din cauza evoluției pandemiei, multe țări reintroduc acum restricții de călătorie mai stricte. Acestea includ testări și carantină obligatorii și, în unele cazuri, închiderea completă a frontierelor, blocând astfel reluarea călătoriilor internaționale.

În același timp, lansarea vaccinului împotriva COVID-19 este de așteptat să contribuie la restabilirea încrederii turiștilor, să contribuie la reducerea restricțiilor de călătorie și să normalizeze, încet, călătoria, în 2021.

Cel mai recent sondaj al grupului de experți al OMT arată o perspectivă mixtă pentru 2021. Aproape jumătate dintre respondenți (45%) prevedeau perspective mai bune pentru 2021 comparativ cu 2020, în timp ce 25% se așteaptă la o performanță similară, iar 30% prevăd o agravare a rezultatelor în 2021.

Perspectivele unei reveniri în 2021 par să se fi înrăutățit. 50% dintre respondenți cred că o revenire se va produce în 2022, cel mai devreme, iar ceilalți 50% prevăd, în continuare, o revenire potențială în 2021. Pe măsură ce turismul repornește, experții OMT prevăd o cerere tot mai mare pentru activități de turism în aer liber sau bazate pe natură, prin turism intern și experiențe de slow travel, câștigând un interes tot mai mare.

Scenariile extinse ale OMT pentru 2021-2024 indică faptul că ar putea dura între 2.5 – 4 ani pentru ca turismul internațional să revină la nivelurile din 2019.

Toate regiunile lumii au fost afectate.

Asia și Pacific a fost prima regiune care a fost impactata de pandemie și cea cu cel mai ridicat nivel de restricții de călătorie și în prezent, care a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor în 2020, cu 84% – echivalentul a aproximativ 300 de milioane de sosiri. Orientul Mijlociu și Africa au înregistrat o scădere de 75%.

Europa a înregistrat o scădere cu 70% a sosirilor, în ciuda unei revigorări mici și de scurtă durată în vara anului 2020. Regiunea a suferit cea mai mare scădere, cu peste 500 de milioane de turiști internaționali mai puțini în 2020. America a înregistrat o scădere de 69% la sosirile internaționale, după rezultate ceva mai bune în ultimul trimestru al anului 2020.

Vă reamintim că și Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) a concluzionat că anul 2020 a fost un dezastru pentru aviația globală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.