Cathay Pacific reduce drastic numărul zborurile lung-curier din cauza restricțiilor impuse echipajelor de cabină.

0 366

Ca răspuns la noile reglementări de carantină implementate pentru echipajele de zbor, Cathay Pacific a redus numărul zborurilor spre Australia.

La 10 februarie 2021, când guvernul din Hong Kong a anunțat carantina obligatorie de 14 zile pentru personalul de zbor, Cathay Pacific a anulat toate zborurile australiene, cu excepția celor spre Sydney. Serviciile către Vancouver (Canada), San Francisco (Statele Unite) și Frankfurt (Germania), au fost deja suspendate.

De asemenea, zborurile către Brisbane, Perth, Melbourne și Auckland vor fi suspendate începând cu 20 februarie 2021, cele cinci zboruri săptămânale între Hong Kong și Sydney vor fi singurele operate.

„Având în vedere ultimul anunț al Guvernului SAR din Hong Kong, începând cu 20 februarie 2021, piloții și echipajele de cabină vor trebui să stea 14 zile în carantină la hotel și alte 7 zile să fie sub supraveghere medicală la întoarcerea în Hong Kong după efectuarea zborurilor”, a confirmat compania aeriană într-un comunicat.

La 15 ianuarie 2021, Emirates a anunțat, de asemenea, suspendarea zborurilor către Australia „până la o nouă notificare” din „motive operaționale”. Ulterior, compania aeriană a rectificat comunicatul, declarând că va relua zborurile spre Australia la începutul lunii aprilie 2021.

În ianuarie 2021, într-un efort de a opri intrarea în țară a noilor tulpini COVID-19, Australia a stabilit un plafon săptămânal pentru sosirea internațională, cu o limită de aproximativ 7.500 de sosiri pe săptămână. Aceasta restricționează companiile aeriene să transporte doar 30-50 de pasageri/aeronavă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.