Olanda se pregătește de hard lockdown. Zeci de zboruri vor fi anulate.

0 1.930

Olanda a adoptat noi măsuri restrictive, care vor intra în vigoare pe 23 ianuarie 2021 la ora 00.01. Pe lângă măsurile adoptate pe plan interne și la grnaițe, Regatul Țărilor de Jos a decis suspendarea zborurile din /spre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (UK), Cabo Verde, Africa de Sud, Republica Dominicană și țări din America de Sud.


Scopul suspendării zborurilor este de a preveni răspândirea noilor tulpini de coronavirus în Olanda și Bonaire, St Eustatius și Saba. O interdicție de andocare a vaselor care transportă pasageri din Regatul Unit va intra în vigoare în același timp.

Interdicția zborurilor ce va intra în vigoare pe 23 ianuarie 2021, la ora 00.01, se va aplica pentru următoarele țări: Regatul Unit, Africa de Sud, Cabo Verde, Argentina, Bolivia, Brazilia, Chile, Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay și Venezuela.

Vă reamintim că Olanda aplică restricții suplimentare de călătorie și impune dubla testare pentru cei care vor trebui să călătorească în Olanda, începând cu 23 ianuarie.

Interzicerea călătoriei cu feribotul.

Feriboturilor care transportă pasageri din Regatul Unit li se va interzice acostarea în Olanda începând cu ora 00.01, 23 ianuarie.

Excepție pentru șoferii de marfă.

Transportul de marfă din Regatul Unit va fi în continuare permis. Transportatorii rutieri de marfă, care sosesc din Regatul Unit, vor trebui să efectueze un test rapid de antigen cu cel mult 24 de ore înainte de îmbarcarea pe feribot.

Transportul aerian va continua.

Transportul aerian cargo este scutit de interdicția de zbor. Dacă trebuie să vă întoarceți pe cale aeriană sau maritimă în Olanda, Bonaire, Sf. Eustatius sau Saba din cauza unei urgențe, contactați Ministerul Afacerilor Externe sau ambasada Olandei din țara în care vă aflați. Ministerul sau Ambasada vor încerca să vă ajute , dar nu este garantat că veți putea călători în Olanda imediat.

Scutiri de la interdicția de zbor și interdicția de andocare.

Lucrătorii din domeniul sănătății și pacienții sunt scutiți de interdicții. Navigatorii care dețin un carnet de marinar sunt scutiți dacă călătoresc în exercitarea muncii lor sau călătoresc la sau de la locul de muncă.

Scutirea nu se aplică navigatorilor cu iahturi comerciale și ambarcațiuni de agrement. Oamenii care lucrează în industria aviației, care călătoresc în exercitarea muncii lor sunt, de asemenea, scutiți.

Zborurile de repatriere a cetățenilor olandezi sunt scutite.

Guvernul olandez nu organizează zboruri de repatriere. Posibil ca după 23 ianuarie să nu mai existe zboruri de pasageri către Olanda sau către Bonaire, St Eustatius și Saba.

Cetățenii olandezi aflați în străinătate sunt sfătuiți să se întoarcă înainte sau să se pregătească pentru o ședere prelungită în afara țării. Interdicția zborului urmează să rămână în vigoare până la 22 februarie, dar poate fi încheiată mai devreme dacă există motive pentru aceasta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.