Olanda aplică restricții suplimentare de călătorie: dubla testare.

1 1.702

Fiecare călătorie pe care o face o persoană crește șansa de a provoca mai multe infecții sau de a transporta noi variante de coronavirus în Olanda. Din acest motiv, guvernul a emis un aviz strict de călătorie pentru olandezi: nu călătoriți în străinătate și nu rezervați nicio călătorie în străinătate până la 31 martie 2021 inclusiv.Olanda aplică restricții suplimentare de călătorie

Guvernul olandez introduce măsuri suplimentare pentru a preveni importul de noi tulpini ale virusului prin intermediul călătoriilor, încercând să restricționeze deplasările în străinătate și pe plan intern.

În prezent, există interdicții pentru zborurilor și feriboturile ce sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. O interdicție de zbor este, de asemenea, în vigoare pentru zborurile de pasageri ce sosesc din următoarele țări terțe: Argentina, Bolivia, Brazilia, Cabo Verde, Chile, Columbia, Ecuador, Guyana Franceză, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Africa de Sud, Surinam, Uruguay și Venezuela .

Interdicția de zbor va rămâne în vigoare timp de o lună sau atâta timp cât legislația privind regulile obligatorii de carantină pentru călători va fi în vigoare.

În plus, toți pasagerii care călătoresc în Olanda pe calea aerului sau pe mare din zonele cu risc ridicat trebuie să prezinte un rezultat negativ al unui test rapid de COVID-19 efectuat cu puțin timp înainte de plecare. Testul nu trebuie să fi fost efectuat cu mai mult de patru ore înainte de îmbarcare în aeronavă sau vapor.

Această cerință se adaugă la obligativitatea de a prezenta un test PCR cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în Olanda. Aceste măsuri se aplică și persoanelor care călătoresc în părțile caraibiene ale Olandei. Mai mult, călătorii trebuie să se auto-carantineze timp de 10 zile la sosirea în Olanda. După cinci zile pot fi testați. În cazul în care rezultatul acestui test PCR este negativ, ei pot ieși din autoizolare.

Deoarece facilitățile de testare rapidă nu sunt disponibile în apropierea tuturor porturilor și aeroporturilor, guvernul se așteaptă ca cerința de dublă testare să reducă numărul de călătorii către Olanda. Ca urmare, poate fi dificil pentru călători să ajungă acasă.

Cetățenii olandezi care au un motiv urgent de a călători în Olanda și nu pot prezenta un test PCR negativ și un rezultat negativ al testului rapid trebuie să contacteze Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru călătorii ce sosesc din țări din afara UE, o interdicție de călătorie este în vigoare din martie 2020. Drept urmare, nu mai pot călători spre Olanda cei o fac în interes de afaceri, studenții, expații cu înaltă calificare, profesioniștii din sectoarele culturale și creative și persoanele aflate în relații la distanță care doresc să călătorească în Olanda pentru o perioadă scurtă de timp.

Nu este exclus ca noile măsuri să fie aplicate și pentru țările din Europa. Aceste măsuri vor intra în vigoare sâmbătă, 23 ianuarie 2021, la ora 00.01.

Din cauza acestor restricții, KLM va anula toate zborurile lung-curier din / spre Olanda, din 22 ianuarie 2021.

Leave A Reply

Your email address will not be published.