Condiții de călătorie în Olanda: obligatoriu test PCR negativ (mai puțin de 12 ore) sau test PCR negativ (mai puțin de 72 ore) + test rapid antigen negativ (mai puțin de 4 ore)

0 7.979

În atenția persoanelor care călătoresc din România în Regatul Țărilor de Jos

Cetățenii cu vârsta de peste 13 ani, care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos, au obligația de a prezenta un rezultat negativ al unui test molecular pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Regula se aplică inclusiv persoanelor vaccinate împotriva virusului corona. Testul pentru infecția cu SARS-CoV-2 trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

• să fie un test molecular tip NAAT (PCR, RT PCR, LAMP, TMA sau mPOCT);
• să fie emis într-una din limbile: engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză;
• să cuprindă numele și prenumele călătorului, în conformitate cu datele din pașaport;
• să conțină detalii despre laboratorul care a efectuat testul, precum și data efectuării acestuia.

Dacă rezultatul testului este mai vechi de 12h înainte de îmbarcare, dar nu mai mult de 72h, atunci cetățenii trebuie să prezinte și un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă), efectuat cu maximum 4h înainte de îmbarcare.

La acest moment, la sosirea în Regatul Țărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roșie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile din momentul intrării pe teritoriul acestui stat. Se poate ieși din izolare înainte de împlinirea termenului de 10 zile, dacă în cea de a cincea zi se efectuează un test tip PCR, iar rezultatul acestuia este negativ.

Pasagerii curselor aeriene, cu vârsta de peste 13 ani, trebuie să completeze și o declarație de sănătate obligatorie, indiferent de statul din care aleg să călătorească. Declarația medicală pe propria răspundere se regăsește aici.

Tranzitul prin Olanda:

  • Tranzitul aeroportuar este posibil cu condiția prezentării unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 și al unui test rapid (pentru persoanele care sosesc din zone de risc, inclusiv România). Dacă testul PCR nu este mai vechi de 12 ore, acesta este suficient pentru a tranzita teritoriul olandez, fără necesitatea de a prezenta și un test rapid. Persoanele trebuie să rămână în zona de tranzit a Aeroportului Schiphol Amsterdam, să se asigure că dețin un bilet de avion și documente de călătorie valabile pentru a demonstra că se află în tranzit și să părăsească aeroportul în maxim 48 de ore.
  • Mai multe informații cu privire la tranzit se regăsesc la următoarea pagină de internet: https://www.government.nl/topics/c/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands/travel-and-holidays.
Leave A Reply

Your email address will not be published.