Olanda elimină restricțiile pentru călătorii vaccinați din SUA și Marea Britanie

0 61

Autoritățile olandeze au anunțat că vor elimina unele dintre restricțiile impuse țărilor cu risc foarte ridicat din punct de vedere epidemiologic, inclusiv pentru Statele Unite și Regatul Unit, începând cu 22 septembrie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Sănătății, Asistenței Sociale și Sportului, americanii și britanicii, dar si călătorii ce sosesc din alte zone cu risc foarte ridicat epidemiologic, pot călători în Olanda fără a intra în carantină la sosire, dacă sunt vaccinați.

Aproape 13 milioane de persoane din Olanda au primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19 și peste 11 milioane sunt complet vaccinate. Spitalele și internările la UCI sunt stabile. Majoritatea persoanelor care sunt internate în spital sau care sunt testate pozitiv pentru coronavirus sunt încă nevaccinate”, a fost una dintre declarațiile Ministerului Sănătății.

Astfel, începând cu 22 septembrie, călătorilor nevaccinați va continua să li se interzică încă intrarea în Olanda, iar călătorii vaccinați vor fi obligați să prezinte rezultatul negativ al unui test pentru a putea intra. În plus, călătorii cu vârsta de peste 13 ani care sosesc pe cale aeriană vor trebui să completeze o declarație de sănătate.

A treia doză și vaccinurile de rapel vor fi administrate celor cu tulburări ale sistemului imunitar, în urma unei recomandări a Consiliului de Sănătate din Olanda.

Cu excepția eliminării restricțiilor impuse călătorilor vaccinați care sosesc din zone cu risc foarte mare, autoritățile olandeze au pus capăt cerinței de distanță socială de 1.5 metri. De asemenea, au spus că barurile, restaurantele și hotelurile se pot deschide din nou la capacitate maximă.

„Măștile faciale sunt încă obligatorii în aeroporturi, în interiorul aeronavelor, trenuri, autobuze, tramvaie și metrou, în taxiuri și în alte transporturi de călători. Măștile faciale nu mai trebuie purtate în gări și la stațiile de autobuz, tramvai și metrou”, se arată în comunicatul de presă.

Ridicarea restricțiilor vine la mai puțin de două săptămâni după ce autoritățile olandeze au anunțat că restricțiile mai stricte vor fi impuse călătorilor americani, în urma recomandării UE. Pe 30 august, Statele Unite a fost eliminată de către Consiliul UE de pe lista țărilor terțe sigure din punct de vedere epidemiologic, împreună cu Kosovo, Israel, Liban, Macedonia de Nord și Muntenegru, deoarece ratele de infecție cu Coronavirus sunt într-o continuă creștere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.