UE recunoaște pașapoartele de vaccinare din Albania, Andorra, Insulele Feroe, Israel, Monaco, Maroc și Panama pentru călătorii

1 212

Călătorii din Albania, Andorra, Insulele Feroe, Israel, Monaco, Maroc și Panama pot călători în curând în țările UE cu aceleași restricții ca și rezidenții UE, deoarece s-au alăturat țărilor care utilizează Certificatul digital COVID UE.

Direcția Generală pentru Negocieri de Vecinătate și Extindere a Comisiei Europene a anunțat miercuri, 15 septembrie, că Comisia recunoaște acum certificatele COVID-19 emise de toate aceste țări ca fiind echivalente cu cele emise de statele membre ale UE în conformitate cu schema pașapoartelor de vaccinare a UE.

UE a creat certificatul de călătorie COVID-19 în încercarea de a restabili libertatea de călătorie între statele membre. De la lansarea acestuia, călătorii care dețin certificatul au putut călători în întregul bloc european fără sau cu restricții minime.

Ca urmare, cele șapte țări și teritorii vor fi conectate la sistemul UE, iar certificatele COVID pe care le emit vor fi acceptate în UE în aceleași condiții ca și certificatele COVID digitale ale UE”, notează Direcția Generală într-un comunicat de presă anunțând decizia. De asemenea, călătorii din UE vor putea călători în aceste șapte țări cu certificatul lor digital UE.

Comentând decizia, comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders, a afirmat că pe tot parcursul verii 2021, cetățenii UE au putut călători în siguranță, datorită certificatului, adăugând că țările UE au eliberat până acum peste 420 de milioane de certificate.

Certificatul este eliberat celor care sunt complet vaccinați, celor care și-au revenit de pe urma bolii în ultimele 180 de zile, precum și celor care au fost testați negativ pentru COVID-19. Primele țări terțe care s-au alăturat schemei au fost Macedonia de Nord, Turcia și Ucraina, pentru care Comisia UE a adoptat trei decizii de echivalare pe 20 august.

1 comentariu
  1. […] 7. Certificatele digitale europene pot fi utilizate de cetățenii Uniunii Europene și în țări precum Albania, Andorra, Insulele Feroe, Israel, Monaco, Maroc și Panama, în urma unor acorduri semnate de blocul comunitar cu aceste state. În acest fel, regimul călătoriilor în și dinspre aceste țări va fi similar cu modelul de restricții impus în Uniunea Europeană. (Airlines Travel) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.