Olanda a încadrat România pe lista țărilor galbene: nu mai este necesar testul PCR / antigen la îmbarcare și nu se mai face carantină în Olanda

0 4.097

Începând cu data de 28 mai 2021, România a fost plasată de către autoritățile olandeze pe lista țărilor „galbene”. Astfel, cei ce călătoresc din România spre Olanda nu mai trebuie să prezinte un test molecular tip PCR/antigen înainte de îmbarcare și nici nu vor mai intra în carantină.

Pasagerii curselor aeriene, cu vârsta de peste 13 ani, trebuie să completeze o declarație de sănătate obligatorie, indiferent de statul din care aleg să călătorească. 

Cu privire la călătoriile din Olanda spre România, pasagerii nevaccinați vor fi obligați să se izoleze timp de 14 zile. Olanda este pe lista roșie a României. În prezent, rata de incidență este de 3.6 și, conform cifrelor din ultima perioadă, rata este în scădere. Sperăm ca din iunie, Olanda să intre pe lista galbenă a României și atunci să se poată evita izolarea prin simpla prezentare a unui test negativ PCR.

Leave A Reply

Your email address will not be published.