Olanda a actualizat lista țărilor sigure, cu risc scăzut de COVID-19. Se dă liber la călătorii în Portugalia!

0 2.585

Conform autorităților olandeze, o țară sigură este țară cu risc scăzut de COVID-19. Cei ce locuiesc într-o țară sigură pot călători în Olanda fără a mai fi nevoie de test împotriva noului coronavirus și fără a mai sta în carantină. Nu contează care este naționalitatea sau scopul călătoriei atâta timp cât deplasarea se face dintr-o țară sigură. Țările care nu sunt pe lista țărilor sigure sunt considerate zone cu risc ridicat. În acest moment, România rămâne pe lista țărilor cu risc ridicat de COVID-19.Conform ultimului update, Olanda consideră țări sigure în afara spațiului UE / Schengen: Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud, Thailanda, China (China continentală, Hong Kong, Macao). Măsura cu privire asupra Chinei este la nivel de reciprocitate. Cu alte cuvinte, atunci când China va deschide granițele pentru europeni.

La nivel european, Olanda consideră țări sigure Portugalia și Islanda. Asta înseamnă că oricine dorește să călătorească din aceste țări spre Regatul Țărilor de Jos o pot face fără restricții.

Cu privire la tărâmurile olandeze de peste mări și țări, se poate călători fără restricții din / spre Sf. Maarten, Saba, St Eustatius. Pentru alte țări din Regatul Țărilor de Jos, există recomandarea pentru carantină la întoarcerea în Olanda.

Acestea sunt singurele țări în care riscul contractării COVID-19 este scăzut. Statutul acestor țări se poate schimba în funcție de evoluția pandemie de COVID-19.

Leave A Reply

Your email address will not be published.