Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

În Marea Britanie se redeschid pub-urile, restaurantele, magazinele neesențiale, frizeriile

0 554

După patru luni de interdicții și restricții, iată că Marea Britanie începe să se relaxeze. Începând de astăzi, 12 aprilie, se redeschid pub-urile și restaurantele doar la exterior, magazinele neesențiale, frizeriile și saloanele de îngrijire personală. Cu toate acestea, multe restricții rămân în vigoare. Autoritățile britanice îndeamnă la prudență. Se recomandă lucratul de acasă și limitarea deplasărilor.

De astăzi, britanicii se pot întâlni cu prietenii, dar se va păstra regula 6. Cu alte cuvinte, se vor putea întâlni într-un grup de până la 6 persoane indiferent de numărul de gospodării (copiii de toate vârstele se numără până la limita a 6 persoane).

Astfel, începând cu 12 aprilie, se pot redeschide următoarele:

  • retailul neesențial se poate redeschide;
  • serviciile de îngrijire personală, cum ar fi saloanele de unghii, pot fi redeschise, inclusiv cele furnizate dintr-un cadru mobil;
  • bibliotecile și centrele comunitare se pot redeschide;
  • restaurantele și pub-urile își pot deschide terasele în aer liber, dar numai cu serviciu la masă;
  • majoritatea atracțiilor în aer liber, inclusiv grădinile zoologice, parcurile tematice și spectacolele drive-in (cum ar fi cinematografele și concertele) se pot redeschide;
  • pot avea loc unele evenimente mai mici în aer liber, cum ar fi târgurile;
  • facilitățile sportive și de agrement în interior se pot redeschide pentru exerciții individuale;
  • nunți, ceremonii de parteneriat civil și alte evenimente comemorative pot avea loc cu participarea până la 15 persoane (oricine lucrează pentru organizarea acestora nu este inclus în această limită), inclusiv în locurile interioare care au permisiunea de a deschide sau unde se aplică o scutire.

Distanțarea fizică este încă foarte importantă. Se recomandă păstrarea distanței de 2 metri sau de 1 metru dacă sunt luate măsuri suplimentare de protecție, de exemplu purtarea măștii pe nas și gură. Britanicii sunt îndrumați să respecte instrucțiunile despre cum se poate opri răspândirea coronavirusului, inclusiv dacă au fost vaccinat împotriva COVID-19.

În spațiile închise, cum ar fi mijloacele de transport, lăcașurile de cult, magazinele, se recomandă purtarea măștii. Dacă pandemia va evolua favorabil, din 17 mai se vor putea deschide pub-urile și restaurantele la interior.

Leave A Reply

Your email address will not be published.