OFICIAL: Romania a actualizat lista roșie, galbenă, verde. Portugalia, Cipru, Rusia, Iran au intrat pe lista galbenă; Tunisia a intrat pe lista roșie!

0 24.244

Pe 1 iulie, România a actualizat lista roșie, galbenă, verde. Portugalia, Cipru, Rusia, Iran au intrat pe lista galbenă; Tunisia a intrat pe lista roșie! Mara Britanie rămâne pe lista roșie din cauza noilor tulpini. În conformitate cu noua lege, România nu mai solicită prezentarea obligatorie a unui test negativ PCR la îmbarcare.Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, conform Hotărârii nr. 43 din 01.07.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

  1. Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
  2. Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
  3. Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3 la 1000 de locuitori.
  • Încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare în termen de 24 de ore de la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
  • Încadrarea din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și încadrarea din zona galbenă din zona verde, intră în vigoare la data aprobării Listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Condiții de călătorie din zonele: galbenă și roșie!

Ca să evităm orice discuție, vă anunț că Spania, Turcia, Grecia, Bulgaria, Franța, Germania, Italia și multe alte țări din UE sunt pe lista verde. Puteți călători din zona verde spre România fără restricții și fără teste.

Cei ce aleg să călătorească din zona galbenă spre România, cum ar fi călători din Portugalia, Cipru sau Rusia, vor avea nevoie de un test PCR pentru a evita carantina. Cei vaccinați sunt scutiți de teste și carantină.

Cei ce alegă să călătorească din zona roșie spre România, cum ar fi Marea Britanie, Tunisia, Maldive, vor face carantină timp de 14 zile. Vor putea scurta carantina dacă se vor testa în ziua a 8-a. Cei vaccinați pot fi scutiți de carantină. Testul PCR nu vă ajută să evitați carantină, nu vi-l cere România.

Leave A Reply

Your email address will not be published.