fbpx OFICIAL: Din 18 ianuarie, Marea Britanie solicită test negativ COVID-19 pentru toți cei ce vor călători în UK

OFICIAL: Din 18 ianuarie, Marea Britanie solicită test negativ COVID-19 pentru toți cei ce vor călători în UK

1 6.105
Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul intarziat sau anulat. Poti avea dreptul pana la 600€.

Update 14 ianuarie 2021: Revenim cu informații actualizate privind obligativitatea testului Covid pentru cei care călătoresc în Anglia! Autoritățile britanice au anunțat că, pentru Anglia, 𝗼𝗯𝗹𝗶𝗴𝗮𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗲𝗮 𝗽𝗿𝗲𝘇𝗲𝗻𝘁𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗰𝗲𝗿𝘁𝗶𝗳𝗶𝗰𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗮̆ 𝗮𝘁𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗲𝗳𝗲𝗰𝘁𝘂𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗲𝘀𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗖𝗼𝘃𝗶𝗱 𝘃𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗮 𝗶̂𝗻 𝘃𝗶𝗴𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗟𝗨𝗡𝗜, 𝟭𝟴 𝗜𝗔𝗡𝗨𝗔𝗥𝗜𝗘 𝟮𝟬𝟮𝟭, ora 04.00.

Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din România sau dintr-unul din statele care nu sunt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie – denumite „travel corridors” (listate mai jos) sunt obligate să se autoizoleze timp de 10 zile. La acest moment, România nu face parte din lista statelor exceptate de la măsura obligatorie privind izolarea la domiciliu.

Update 11 ianuarie: Marea Britanie a stabilit și data când vor intra în vigoarele noile măsuri restrictive aplicate la intrarea pe teritoriul britanic. Astfel, din 15 ianuarie, ora 04:00.

Pasagerii care vor călători spre Marea Britanie cu vaporul, avionul sau trenul vor trebui să prezinte la intrarea pe teritoriul britanic rezultatul negativ al unui test PCR COVID-19 făcut cu până la 3 zile înainte de călătorie.

Mai multe informații pe site-ul oficial guvernamental din Marea Britanie!

Din 15 ianuarie, Marea Britanie cere test negativ de COVID-19

Știrea inițială din 8 ianuarie 2021: Ieri vă anunțam că Marea Britanie intenționează să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ de COVID-19 la intrarea în țară. Astăzi a fost anunțată oficial această măsură.

Guvernul britanic a anunțat introducerea unor noi măsuri suplimentare în vederea stopării răspândirii noului coronavirus. De săptămâna viitoare, toți cei ce vor dori să călătorească în Marea Britanie trebuie să prezinte un test negativ de COVID-19 efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în țară.

Pasagerilor li se va cere să prezinte rezultatul testului negativ înainte de îmbarcare, iar operatorii de transport vor refuza îmbarcarea, dacă este necesar. La sosirea în Marea Britanie, Border Force (poliția de frontieră) va verifica rezultatele testelor pasagerilor prin regimul actual de verificare la fața locului, pentru a se asigura că persoanele respectă noile reguli. Dacă se descoperă că nu s-au respectat cele solicitate, pasagerii vor fi supuși unei amenzi de 500 GBP.

Sunt scutiți de această măsură copiii sub 11 ani, personalul navigant și toți cei ce călătoresc din țări fără infrastructura disponibilă pentru a efectua testele. Probabil că vor mai fi stabilite și alte excepții.

Totodată, toți cei ce vor călători din țările care nu se află pe lista ”verde” vor fi obligați să se autoizoleze pe o perioadă de 10 zile, indiferent de rezultatul testului. Pasagerii vor avea obligativitatea de a completa și formularul de localizare și să respecte toate măsurile restrictive naționale.

Vor fi exceptați de la această măsură călătorii care vin din zona comună de călătorie (restul Regatului Unit -Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord), Irlanda, insulele Man, Jersey și Guernsey).

Vă reamintim că Marea Britanie este în lockdown, noile restricții fiind în vigoare începând din 6 ianuarie 2021.

1 comentariu
  1. […] OFICIAL: Marea Britanie solicită test negativ COVID-19 pentru toți cei ce vor… […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.