Marea Britanie solicită test negativ COVID-19 și impune carantina obligatorie plus dublă testare

1 12.162

Update 18 martie 2021: Începând cu 15 februarie, toții cei care vor călători în Anglia vor fi obligați să efectueze 2 teste de COVID-19 în carantină. Primul se face în ziua 2 și al doilea în ziua 8 a carantinei de 10 zile. Toți călătorii, care ajung în Marea Britanie din țări care NU se regăsesc pe lista roșie, trebuie să cumpere pachetul de dublă testare. Oricine intenționează să călătorească în Marea Britanie, 15 februarie, trebuie să rezerve aceste teste pe portalul dedicat.

Știrea inițială: Începând cu data de 1 ianuarie 2021, condițiile de intrare și ședere în Regatul Unit, condițiile pentru desfășurarea de activități profesionale, regimul aplicabil pentru asigurări de sănătate și beneficii sociale aplicabile cetățenilor Uniunii Europene (inclusiv cetățenii români) s-au schimbat.

Noile reguli nu afectează cetățenii români protejați de Acordul de retragere, eligibili pentru EU Settlement Scheme – mai multe informații găsiți la următoarele pagini de internet: 
https://www.mae.ro/node/52928; https://www.mae.ro/node/54633

Regăsiți mai jos informații relevante cu privire la noile condiții aplicabile pentru turiști, studenți și lucrători.

Regimul aplicabil începând cu data de 1 ianuarie 2021:

Restricții de intrare în Marea Britanie

Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din Româniasau din oricare alt stat (cu excepția Irlandei și Insulelor Man, Jersey și Guernsey), sunt obligate să se autoizoleze timp de 10 zile. Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a renunțat la lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie (travel corridors).

Toți pasagerii care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția sau Irlanda de Nord din străinătate trebuie să prezinte, inclusiv la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un test cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 3 zile anterior sosirii. 

Sunt acceptate testele moleculare, de tip reacție în lanț a polimerazei (PCR) sau tehnologii derivate, inclusiv teste de amplificare izotermă mediată prin buclă (LAMP) sau teste antigen, spre exemplu un test efectuat cu un dispozitiv cu flux lateral. Rezultatul testului negativ trebuie să fie redactat în original în limba engleză, franceză sau spaniolă, nefiind acceptate traduceri. Testul trebuie să îndeplinească standarde de performanță de specificitate ≥97%, sensibilitate ≥80% la sarcini virale peste 100.000 de copii/ml.

Călătorii trebuie să prezinte certificatul care atestă rezultatul negativ al testului în original, fiind necesar ca acesta să includă următoarele informații: numele persoanei testate (cum apare în documentul de călătorie), data nașterii sau vârsta, rezultatul testului, data prelevării sau recepționării probei, numele laboratorului care a efectuat testul, datele de contact ale acestuia, precum și numele dispozitivului de testare.

Sunt exceptați de la această măsură

Sunt exceptați de la această măsură: minorii sub 11 ani; persoanele care sosesc din Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Republica Irlanda, Jersey, Guernsey, Isle of Man, Ascension, Fauklandm St. Helena;  transportatorii; echipajul aerian, maritim și feroviar; persoanele care sosesc din Antigua și Barbuda, St. Lucia, Barbados înainte de 21 ianuarie, ora 4 a.m.; persoanele care se deplasează în Anglia pentru urgențe medicale și nu dispun de timpul necesar efectuării testului; persoanele care pot dovedi cu acte medicale că se află în imposibilitatea de a fi testate; marinarii, comandanții inspectori și topografi ai navelor; muncitorii tehnici specialiști care efectuează lucrări de urgență; oficialii de frontieră; lucrătorii sistemului de tuneluri ale Canalului Mânecii; inspectorii aviației civile; persoanele care transportă celule umane și produse sangvine.

Cetățenii români care sosesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile.

Cetățenii români care sosesc în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord sunt obligați să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile. Încălcarea dispoziției privind autoizolarea este pedepsită cuamendă de până la 10.000 GBP. Începând cu luna decembrie 2020, pasagerii care sosesc în Anglia vor avea posibilitatea de a efectua un test pentru infecția cu SARS-CoV-2 începând cu a 5-a zi de la sosire și, în cazul unui rezultat negativ, vor putea ieși din autoizolare

Mai multe informații pe mae.ro.

Leave A Reply

Your email address will not be published.