Lockdown parțial în Cipru: restricționarea circulației și se închid școlile

1 443

Pe 8 ianuarie 2021, autoritățile din Cipru au anunțat noi măsuri restrictive pentru populație. Începând cu 10 ianuarie 2021, ora 05.00, și până la 31 ianuarie 2021, orele 23:59, vor intra în vigoare o serie de măsuri restrictive pe plan local în contextul pandemiei de Covid-19.Va fi restricționată circulația persoanelor în intervalul orar 21:00 – 05:00 cu următoarele excepții:

  • Deplasarea la/de la locul de muncă, precum și din motive de lucru prin prezentarea formularului A completat și semnat de angajator;
  • Deplasarea la/de la centrul medical, spital, farmacie sau veterinar din motive medicale de urgență, precum și deplasarea pentru îngrijirea de urgență a persoanelor care nu pot să se îngrijească sau care sunt in izolare.

Sunt interzise adunările și evenimentele publice sau sociale (indiferent de spațiul privat sau public, intern sau extern).

Sunt interzise adunările în locurile publice în aer liber, cum ar fi piețe, zone de promenadă sau de agrement, cu excepția scopurilor sportive fizice în parcuri și plaje cu condiția ca acestea să nu depășească două persoane.

Se închid magazinele neesențiale și centrele comerciale

Autorizarea deplasărilor va fi acordată prin SMS în limita a două mesaje text pe zi de persoană. Motivele deplasărilor pentru care se vor da permisiuni urmează a fi anunțate de autorități.

Telemunca este obligatorie în sectorul public și în administrația locală, cu excepția serviciilor esențiale, care sunt incluse în decretul emis de către autorități. Telemunca este încurajată și în rândul companiilor private cu angajamentul că prezența fizică simultană la sediul de activitate să nu depășească 15% din personal / maxim 20 de persoane.

Ceremoniile religioase vor putea avea loc fără prezența credincioșilor. Aceștia pot merge la biserică doar pentru rugăciune individuală. Ceremoniile religioase de tipul nunți / botezuri / înmormântări sunt pot fi organizate cu un maxim de 10 persoane.

Vor fi închise frizeriile și saloanele de coafură, saloanele de înfrumusețare și centrele SPA, cinematografele, sălile de mese, sălile de spectacole, centrele comerciale și magazinele neesențiale, locurile de joacă pentru copii, sălile de sport, școlile de dans și alte business-uri cu publicul considerate neesențiale.

Învățământul la toate nivelurile se va desfășura online, în conformitate cu liniile directoare trimise unităților școlare / universitare de către Ministerul Educației. Creșele, grădinițele și clasele pre-școlare rămân deschise.

Meciurile din campionatele de primă divizie profesională sunt permise, fără prezența spectatorilor. Toate celelalte turnee, precum și activitățile sportive ale persoanelor sub 18 ani, sunt suspendate. Ligile din categoriile B și C vor putea să se antreneze cu respectarea protocoalelor stabilite.

Leave A Reply

Your email address will not be published.