Dubla testare în carantină se aplică tuturor călătorilor care ajung în Marea Britanie, inclusiv românilor.

0 28.806

Începând cu 15 februarie, toții cei care vor călători în Anglia vor fi obligați să efectueze 2 teste de COVID-19 în carantină. Primul se face în ziua 2 și al doilea în ziua 8 a carantinei de 10 zile. Toți călătorii, care ajung în Marea Britanie din țări care NU se regăsesc pe lista roșie, trebuie să cumpere pachetul de dublă testare. Oricine intenționează să călătorească în Marea Britanie, 15 februarie, trebuie să rezerve aceste teste pe portalul dedicat.


Test înainte de călătoria în UK, carantină la domiciliu și dublă testare în carantină

Orice pasager care călătorește în Anglia din țări care NU figurează pe lista roșie vor trebui să stea în carantină la adresa de domiciliu pentru aceeași perioadă de 10 zile și să respecte același regim de testare. În ambele cazuri, testele trebuie să fie făcute de către o clinică medicală aprobată de guvern.

De asemena, toți pasagerii, indiferent de țara din care au călătorit, trebuie să prezinte la graniță dovada unui test negativ COVID-19 efectuat cu cel mult 3 zile înainte de plecare și trebuie să se autoizoleze la sosire. De asemenea, trebuie completa un formular în care pasagerii vor trebui să scrie adresa la care pot fi localizați pe perioada carantinei.

Cei ce nu vor respecta regulile impuse, vor putea fi amendați cu sume între 5.000 și 10.000 de lire. Cei care nu vor efectua primul test, vor fi amendați cu 1.000 de lire, iar amenda pentru cei care nu vor efectua niciunul dintre cele două teste vor fi amendați cu 3.000 de lire și carantina obligatorie pentru 14 zile.

De-a lungul călătoriei, pasageri pot fi verificați de mai multe ori, de persoanele autorizate, astfel:

  • de către transportatori în momentul plecării
  • de către personalul aeroportului pe tot parcursul călătoriei
  • de ofițerii Forței de Frontieră la sosirea pe teritoriul Marii Britanii
  • de către poliție, acolo unde este cazul, pentru cei aflați în carantină acasă

Guvernul a lucrat îndeaproape cu cei din industria aviației și cu aeroporturile dim Regatul Unit (inclusiv cu Londra Heathrow, Londra Gatwick și Birmingham) pentru a desemna locuri dedicate la zona de sosire.

Vezi măsurile aplicate pentru cei ce vor călători în Marea Britanie din zona roșie!

Leave A Reply

Your email address will not be published.