OFICIAL: Lista galbena a României cu tarile considerate cu risc epidemiologic ridicat, valabila din 10 decembrie 2020

2 42.596

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 10 decembrie 2020, Hotărârea numărul 58. Prin această hotărâre a fost actualizată lista țărilor și zonelor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România.

Pe lista galbenă regăsim numeroase țări din Europa: Georgia, Serbia, Muntenegru, Croația, Andorra, Lituania, Slovenia, San Marino, Austria, Ungaria, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveția, Italia, Bulgaria, Armenia, Cehia, Jersey și Danemarca.

Din afara Europei, regăsim Statele Unite ale Americii, Iordania, Curacao, Polinezia Franceza, Belize, Panama, Palestina, Azerbaidjan.

De pe lista galbenă a ieșit: Polonia.

Cei care vin din țările galbene, trebuie să intre 14 zile în carantină / izolare. Se poate ieși din carantină în a 10-a zi, doar dacă se face test dupa 8 zile și iese negativ. De asemenea, dacă ai fost bolnav de COVID în ultimele 90 zile, nu se va intra în carantină indiferent dacă se vine dintr-o țară aflată pe lista galbena.

În scurt timp va fi publicată și pe site-ul oficial www.cnscbt.ro!

Leave A Reply

Your email address will not be published.