Turistii britanici nu vor mai putea calatori in Uniunea Europeana de la 1 ianuarie 2021.

0 5.295

Turiștii britanici nu vor mai putea călători în Uniunea Europeană de la 1 ianuarie 2021, odată cu încheiera perioadei de tranziție a BREXIT-ului, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Majoritatea locuitorilor Marii Britanii se vor confrunta cu restricții dacă vor dori să călătorească în statele membre UE începând cu 1 ianuarie 2021. La încheierea formală a perioadei de tranziție, britanicii se vor confrunta cu un regim de călătorie impus de Uniunea Europeană statelor non-UE.

Totuși, cetățenii britanici ar putea călători și în scop turistic dacă statele UE vor adopta, în regim individual, dispoziții în acest sens, sau dacă Uniunea Europeană va fi de acord să ridice restricțiile de călătorie pentru UK.

Statele membre UE au convenit, în octombrie, să adopte o propunere a Consiliului European pentru a permite călătoriile neesențiale țărilor non-UE, care nu sunt grav afectate de pandemia de COVID-19. Printre acestea, menționăm Australia, Noua Zeelandă sau Coreea de Sud.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost inclus în acest acord doar până la sfrârșitul perioadei de tranziție ca urmare a deciziei de a părăsi Uniunea Europeană.

Cetățenii europeni, care locuiesc în Marea Britanie, vor putea călători în Europa

Conform normelor europene, cetățenii Marii Britanii pot călători în Uniunea Europeană în anumite cazuri, în special pentru muncă (asistenți, îngrijitori, diplomați, profesioniști din domeniul sănătății, personal militar, lucrători agricoli sezonieri și lucrători în transporturi). De asemenea, se poate călători pentru studi, în tranzit sau din motive familiale urgente.

Restricțiile nu se aplică și cetățenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie.

Companiile aeriene din Marea Britanie au înregistrat o creștere a rezervărilor după apariția vaccinului Pfizer. Acum, multe dintre zboruri pot fi anulale, ca urmare a acestei decizii.

Vă reamintim că Marea Britanie a aprobat în regim de urgență vaccinul produs de Pfizer-BioNTech, 800 000 de doze au ajuns deja în UK, iar campania de vaccinare a început de pe 8 decembrie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.