blank

Oficial: Air Italy a intrat în faliment. Zborurile programate până pe 25 februarie vor fi operate de parteneri

0 1.527

Astăzi, 11 februarie 2020, Air Italy și-a încetat activitatea. În urma întâlnirii acționarilor (Alisarda 51% și Qatar Airways prin AQA Holding S.p.A. 49%), s-a decis lichidarea companiei aeriene.

Conform informațiilor existente, acționarii Alisarda nu doresc să mai facă investiții, iar Qatar Airways nu poate crește capitalul fără să nu crească procentul acțiunilor deținute. Iar depășirea pragului de 49% ar scoate compania Air Italy în afara normelor UE.

Air Italy a intrat în faliment

Drept consecință, Air Italy a intrat în lichidare și a încetat operațiunile. Conform unei informări, toate zborurile Air Italy vor fi operate de parteneri până pe 25 februarie. Vor fi operate și 2 zboruri retur din Male și Dakar spre Milano Malpensa, de pe 26 februarie. Teoretic, toate aceste zboruri vor respecta orarele stabilite.

Cei ce au bilete programate până pe 25 februarie și doresc să-și anuleze călătoria, pot solicita rambursarea. Solicitarea se face în scris la adresa de email [email protected] sau apelând la agențiile de turism, care au comercializate biletele. Aceleași drepturi le au și pasagerii cu zboruri programate după data de 25 februarie.

Pentru cine nu a auzit de Air Italy, compania aeriană era fosta Meridiana Fly. În 2018, a fost anunțat rebrandingul Meridiana în Air Italy. Vă reamintim că transportatorul Qatar Airways a preluat 49% din Meridiana, deci avea un cuvânt important de spus în cazul Air Italy.

Leave A Reply

Your email address will not be published.