Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Airbus Maveric, prezentat la Singapore Airshow 2020 (foto / video)

0 1.003

În cadrul Singapore Airshow 2020, eveniment aeronautic în plină desfășurare la Singapore (11-16 februarie 2020), Airbus a prezentat Maveric. Acesta este un avion prototip cu aripile contopite cu fuselajul “blended wing body”.

Este ceva asemănător cu Flying-V, avionul concept dezvoltat de KLM și Delft University of Technology. Să nu uităm de Concorde, care era recunoscut ca avionul DELTA.

Airbus Maveric

Airbus spune că un avion tip Maveric poate reduce consumul de carburant cu până la 20% în comparație cu un avion clasic cu un singur culoar. Prototipul Maveric are 2 metri lungime și 3.2 metri lățime, iar aripile și fuselajul se îmbină într-o formă comună. După cum puteți observa, propulsia este asigurată de 2 motoare amplasate în partea din spate a aeronavei. Totodată, un astfel de avion poate oferi experiențe noi pasagerilor.

Proiectul Airbus Maveric a debutat în 2017. Avionul concept a decolat pentru prima dată în iunie 2019, iar testele la sol și în zbor vor continua până la mijlocul acestui an.

Dar Airbus nu a prezentat doar un avion prototip, ci și câteva tehnologii noi, care pot revoluționa industria aeronautică. Prin programul AirbusUpNext, Airbus investește în cercetare și dezvoltare. Are și câteva păroiecte îndrăznețe, cum ar fi: E-FAN X (propulsie hibrid-electrică), fello’fly (zbor în formație în formă de V) și ATTOL (decolarea și aterizarea unui taxi autonom).

Aboneaza-te la newsletter-ul AirlinesTravel.ro
Aboneaza-te la newsletter-ul AirlinesTravel.ro pentru a primi cele mai recente stiri, actualizari si oferte speciale!
Te poti dezabona in orice moment!
Leave A Reply

Your email address will not be published.