Qatar Airways cumpără Meridiana Fly

0 395

În cadrul Farnborough International Airshow 2016, Qatar Airways a semnat un acord de contribuție și acționariat cu Alisarda, compania-mamă a Meridiana Fly.

În cadrul acordului, Qatar Airways achiziționează 49% din acțiunile Meridiana Fly, sub rezerva îndeplinirii anumitor condiții. Tranzacția se va încheia până la începutul lunii octombrie. Valoarea acordului sa nu a fost dezvăluită.

Qatar Airways – Meridiana Fly

qatar-airways-meridiana-fly
Qatar Airways Group Chief Executive, Mr. Akbar Al Baker and Mr. Marco Rigotti, Chairman Alisarda.

Tranzacția urmează pașii normali și vine după mai multe luni de discuții purtate între managementul companiei aeriene și sindicatele aeriene. Orice acțiune de genul acesta vine la pachet și cu un plan de austeritate. Acordul cuprinde și disponibilizări de personal.

Pentru Qatar Airways, mișcarea este strategică. Știm că Etihad Airways a cumpărat Alitalia și și-a întărit operațiunile în Europa. Qatar Airways achiziționează Meridiana Fly, al doilea transportator aerian din Italia.

qatar-airways-meridiana-fly

În prezent, Meridiana deține o rețea națională și europeană extinsă, care face legătura între principalele aeroporturi italiene și Sardinia. Totodată, Meridiana oferă conexiuni și spre destinații din Africa și America.

În iunie 2016, Meridiana Fly deținea o flotă formată din 22 de aeronave: Boeing 737, Boeing 767 și McDonnell Douglas 82/83.

Leave A Reply

Your email address will not be published.