blank

La revedere, Meridiana! Bine ai venit, Air Italy!

Pe 19 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, a fost anunțat rebrandingul Meridiana în Air Italy.

0 906

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc la Milano, domnul Marco Rigotti (președintele Alisarda și AQA Holding); Excelența Sa Akbar Al Baker (CEO Qatar Airways); Sultan Allana de la Alisarda și AKFED și domnul Francesco Violante (președintele Meridiana) au prezentat noua Air Italy.

La revedere, Meridiana!

În cadrul conferinței, a fost prezentat noul plan de afaceri al companiei aeriene. Conform planului, Air Italy va avea aproximativ 50 de aeronave până în 2022, inclusiv 20 de avioane de tipul Boeing 737 MAX 8. Primele avioane MAX 8 ar urma să ajungă în aprilie 2018.

Air Italy va primi și 5 avioane Airbus A330-200 cu titlu de împrumut de la Qatar Airways, urmând ca din mai 2019 să recepționeze primele Boeing 787-8 Dreamliner.

Bine ai venit, Air Italy!

Air Italy va avea baza la Milano Malpensa și va opera zboruri scurte și regionale în Italia, medii în Europa și pe distanțe lungi spre America și Asia. Au fost anunțate noile rute Milano – New York și Milano – Miami, care vor fi lansate în iunie 2018. Iar din septembrie 2018, va fi lansată ruta Milano – Bangkok. Începând cu 1 mai 2018, în Italia, Air Italy va zbura din Milano spre Roma, Napoli, Palermo, Catania și Lamezia Terme.

Alte planuri includ, de asemenea, consolidarea rețelei cu zboruri scurte și medii și lansarea primei destinații lung-curier de la Roma Fiumicino, în 2019. Air Italy are intenția de a zbura pe 50 de rute pe tot parcursul anului până în 2022.

Air Italy are în plan să dezvolte operațiunile de la hub-ul central de la Milano, de la baza din Roma și rețeaua sezonieră de la Olbia-Tempio, Sardinia, unde este și sediul companiei aeriene. Conform proiectului prezentat, Air Italy are target de a transporta aproximativ 10 milioane de pasageri pe an până în 2022.

Poate vă întrebați ce caută domnul Akbar Al Baker, directorul executiv al Grupului Qatar Airways, la această lansare. Vă reamintim că transportatorul Qatar Airways a preluat 49% din Meridiana, deci are un cuvânt important de spus în cazul Air Italy.

Air Italy este o companie aeriană deținută integral de AQA Holding (51% Alisarda și 49% Qatar Airways), cu sediul în Olbia. Compania a fost înființată cu numele de Alisarda la 29 martie 1963, cu scopul de a promova turismul în Sardinia. În 1991 numele a fost schimbat în Meridiana. Iar pe 19 februarie 2018, numele a fost schimbat în Air Italy.

Mult succes!

Leave A Reply

Your email address will not be published.