blank

OFICIAL: Malta Air, subsidiara RYANAIR, își ia zborul

0 1.354

Zilele trecute am publicat o știre despre MALTA AIR, o companie aeriană start up din Malta. Zvonurile din piață arătau că este o subsidiară RYANAIR. Însă oficiali irlandezi au anunțat că au achiziționat noua companie malteză.

Ryanair Holdings a anunțat pe 11 iunie că a agreat achiziția Malta Air, o companie aeriană start up din Malta. Aceasta va prelua și crește flota Ryanair de 6 aeronave B737 bazate în Malta. 

MALTA AIR decolează oficial

Această investiție în Malta Air va permite  pentru Ryanair să-și crească și mai mult prezența sa deja semnificativă în Malta (3 milioane de clienți pe an), și să acceadă spre piețele non-UE (Africa de Nord) din Malta.

Finalizarea e prevăzută pentru sfârșitul lunii iunie, după care Ryanair Holding va realiza următoarele:

  • Transferarea celor 6 aeronave alocate bazei din Malta (în valoare de 600 milioane de $) în registru maltez
  • 200 de membri ai echipajului din Malta vor fi transferați pe contracte locale și vor fi plătitori de taxe locale malteze
  • Va crește flota din Malta la 10 aeronave în următorii trei ani, creând peste 350 de locuri de muncă
  • Brandul flotei alocate Malta Air va purta culorile Maltei pentru Vara 2020
  • Transferarea aeronavelor alocate bazelor din Franța, Italia și Germania sub AOC maltez, ceea ce va permite echipajelor să-și plătească taxele locale în Franța, Italia și Germania, în loc de Irlanda, unde aceștia trebuie să-și achite impozitele pe venit în prezent, ca rezultat al înregistrării Ryanair cu AOC irlandez.

Vorbind astăzi în Malta, Michael O’Leary, CEO Ryanair, a declarat:

  • Ryanair este încântată să ureze bun venit pentru Malta Air în Ryanair Group, grupul companiilor aeriene care acum include Buzz (Polonia), Lauda (Austria), Malta Air, și Ryanair (Irlanda).
  • Malta Air va zbura cu mândrie numele și steagul Maltei către peste 60 de destinații din Europa și Africa de Nord, totul pentru că noi urmărim să ne creștem flota, rutele, traficul și locurile de muncă din Malta în următorii trei ani.
  • Parteneriatul continuu cu Autoritatea de Turism din Malta ne va ajuta să promovăm viziunea prim-ministrului Muscat și a ministrului Mizzi de a crește conexiunile anuale către toate colțurile Europei ceea ce va susține creșterea turismului, a afacerilor și a locurilor de muncă în Malta.
  • Ryanair apreciază expertiza Directoratului Maltez pentru Aviație Civilă (CAD) în licențierea Malta Air pentru a opera aeronavele B737 și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm strâns cu autoritățile malteze în următorii ani deoarece sperăm să adăugăm peste 50 de aeronave registrului maltez.”

Ministrul Turismului din Malta, Konrad Mizzi, a spus:

  • “Relația dintre Ryanair și Malta a evoluat într-o colaborare de succes. Salutăm angajamentul Ryanair de a opera și crește o companie aeriană cu sediul în Malta care va contribui într-o măsură foarte largă la dezvoltarea țării.”
Leave A Reply

Your email address will not be published.