Malta Air va fi noua companie aeriană din Malta, fondată de Ryanair

0 623

Ryanair și guvernul maltez poartă negocieri pentru înființarea unei noi companii aeriene. Aceasta va avea baza principală în Malta. Va purta numele de Malta Air. Ryanair se angajează să aloce 10 aeronave pentru Malta Air și să deschidă noi rute.

Potrivit surselor din industrie, Ryanair intenționeză să pună bazele unei noi companii aeriene în Malta, care va prelua toate operațiunile transportatorului irlandez.

Vorbim de 61 de rute Ryanair existente, dar și de ambiția de a lansa noi rute. Totodată, noua companie aeriană va avea 10 aeronave. Ocazie cu care mai multe avioane Ryanair ar urma să fie înmatriculate în Malta.

Malta Air va fi noua companie aeriană din Malta

Odată cu noua companie aeriană malteză, Ryanair se angajează să genereze peste 350 de noi locuri de muncă în Malta. Ba mai mult, Ryanair are în plan să construiască un hangar, care va fi folosit pentru întreținerea aeronavelor sale și a companiei Malta Air.

Sursele din industrie au menționat că guvernul maltez va deține acțiuni la noul transportator aerian și va avea drept de veto în momentul în care Ryanair s-ar decide să o vândă către terțe părți.

Ryanair are o reputație bună în Malta, de aici operând unele dintre cele mai profitabile rute. E doar o chestiune de timp până când Ryanair și guvernul maltez vor semna parteneriatul pentru noua companie aeriană. Astfel Ryanair, Malta Air și Air Malta vor putea dezvolta tot mai mult aeroportul din Luqa, transformându-l într-un nod important de legătură aeriană.

Leave A Reply

Your email address will not be published.