Oameni din aviație: interviu Smaranda Ioana Dragomir, după 2 ani

0 3.537

În 2017, am publicat un frumos interviu cu Smaranda Ioana Dragomir – first officer (copilot). Smaranda a crescut odată cu Airlinestravel.ro. O știm de când a început școala de pilotaj și i-am urmărit evoluția constant. Astăzi, Smaranda ne încântă cu fotografii frumoase făcute dincolo de nori, din cockpit.

Au trecut 2 ani de la interviu și am considerat că este momentul să vedem ce a mai făcut Smaranda. Știm că a zburat foarte mult și a fost relocată la diferite baze și aeroporturi, în funcție de contractele companiei aeriene. Dar mai multe veți aflați în mini-interviul de mai jos.

interviu smaranda

Interviu Smaranda Ioana Dragomir

 1. Bună, Smaranda! Ce ai mai făcut în ultimii 2 ani de la ultima noastră discuție și cum a evoluat traseul tău profesional?
  ● Ținând cont că primul nostru interviu a fost in 2017, lucrurile au evoluat destul de mult de atunci. La vremea respectivă, eram la baza Blue Air din Iași, unde am zburat aproximativ 1,3 ani. La Iași am început să acumulez experiență la manșă. Aveam puține zboruri, dar am trecut prin diferite situații. Chiar a fost o perioadă intensă la Iași. Am avut colegi frumoși si cu experiență, de naționalități și culturi diferite. Am zburat alături de comandanți și instructori de la care am învățat foarte multe într-un timp relativ scurt. În acest domeniu, în fiecare zi de zbor înveți ceva din diferitele situații pe care le trăiești. Spre sfărșitul anului 2018, când încă eram la Iași și mă pregăteam de transfer la București, drumul profesional m-a purtat la Varșovia de unde am zburat pentru LOT.
 2. Știu că ai zburat pentru LOT, Montenegro Airlines și Azores Airlines. Și mai știu că ați avut zboruri cu echipaj complet feminin. Cum au fost aceste experiențe pentru tine, pentru echipaj, pentru pasageri?
  ● Am fost în Varșovia de 3 ori, nu pentru perioade lungi de timp. Zbor în cadrul companiei Blue Air și a fost o perioadă când am operat zboruri pentru LOT cu avioane și echipaj Blue Air. A urmat apoi perioada în Insulele Azores – Ponta Delgada, cu zboruri pentru Azores Airlines. Am fost echipaj fix Blue Air, alături de domnul Comandant Borzea Vlad. Am zburat către Lisabona și Frankfurt. A fost o experiență nouă pentru mine și cu proceduri noi, dar Azores este o destinație absolut fabuloasă. Iar în 2019 am fost relocată la Potgorica pentru Montenegro Airlines. Aici am format echipaj complet feminin, iar în cockpit am zburat alături de Comandant Preda Cristina. A fost o
  experiență deosebită pentru noi și CRM-ul nostru a funcționat de minune. Cu acest prilej, vreau să-i mulțumesc încă o dată pentru încrederea pe care a avut-o în mine la fiecare zbor și, mai ales, pentru că a știut cum să mă facă să am încredere în mine în diferite situații. Orice contract a fost diferit, în felul lui. A urmat apoi o altă experiență frumoasă, la finalul anului 2019, când am dus unul dintre avioanele Blue Air în Statele Unite. A fost o ocazie de nerefuzat. Am zburat alături de Comandant Vlad Borzea spre Tucson-Arizona, la manșa aeronavei 737-800 YR-BMD. Alături de noi a fost și un reprezentant de la tehnic.
 3. Putem spune că au fost 2 ani intenși, cu multe zboruri, experiențe inedite și momente unice. Care sunt planurile de viitor?
  ● Până acum am contorizat peste 2.500 ore de zbor și mă bucur foarte mult pentru că fac parte dintr-o echipa de oameni profesioniști, frumosi, cu experiență. Planurile mele de viitor au rămas aceleași. Să acumulez orele necesare pentru a face pasul spre scaunul din stânga. Îmi doresc să ajung comandant de aeronavă, dar cu siguranță mai am multe de învățat.
Interviu Smaranda 2020

A fost o scurtă discuție. Îi mulțumim Smarandei pentru că ne-a împărtășit din experiența de pilot. Sper ca povestea Smarandei să vă inspire, să vă încurajeze și să vă urcați la manșa avionului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.