blank

Comandantul aeronavei Pegasus, care s-a rupt în bucăți la Istanbul, a fost arestat

0 2.495

Luni, 24 februarie 2020, agenția de presă Anadolu a anunțat că piloții aeronavei Boeing 737-800 Pegasus, implicată în accidentul aviatic de la Istanbul, au fost audiați. Comandantul aeronavei a fost reținut.

Procurorii din Ankara au decis arestarea comandantului M.A, acuzându-l de producerea accidentului ce a dus la moartea a 3 pasageri și rănirea a 179 de persoane. Anchetatorii acuză piloții de neglijență.

În seara zilei de 5 februarie 2020, Avionul Boeing 737-800 (TC-IZK) Pegasus Airlines a ieșit de pe pistă la Aeroportul Internațional Istanbul – Sabiha Gökçen.

A plonjat în afara pistei pe diferență de nivel de 30 de metri, moment în care s-a rupt în bucăți. A fost și un mic incendiu, dar lichidat rapid. Avionul opera zborul PC2193, pe ruta Izmir – Istanbul.

Conform ultimelor informații, la bord se aflau 177 de pasageri (inclusiv 2 bebeluși) și 6 membri ai echipajului. 179 de persoane au fost rănite și internate la spitalele din Istanbul, unele cu răni mai grave. Și, din nefericire, 3 persoane și-au pierdut viața.

Leave A Reply

Your email address will not be published.