blankblank

Flying-V – avionul concept pentru o aviație sustenabilă

1 2.204

Zilele trecute, KLM și Delft University of Technology au prezentat un avion concept pentru viitor, care poartă numele Flying-V. Ideea inițială a acestui avion a venit de la Justus Benad, un student la TU Berlin.

Justus Benad a lansat ideea unui avion în ”V” în cadrul tezei sale. Designul aeronavei integrează cabina pasagerilor, zona cargo și rezervoarele de combustibil în aripi, creând o formă V spectaculoasă.

Flying-V – avionul concept

În teorie, Flying-V ar putea fi avionul cel mai eficient din punct de vedere energetic. Forma sa aerodinamică și greutatea redusă vor contribui la un consum de carburant mai mic cu 20% față de Airbus A350, cea mai avansată aeronavă de astăzi.

Flying-V

Dacă facem o comparație între A350 și Flying-V, cel din urmă va fi mai scurt, dar cu aceeași anvergură a aripilor. Va putea transporta 314 pasageri într-o configurație clasică. Dar va putea transporta și aceeași cantitate de marfă – 160 m3.

Flying-V are dimensiuni comparabile cu A350XWB, ceea ce-i oferă avantajul de a putea opera pe orice aeroport din întreaga lume.

În octombrie 2019, cercetătorii vor prezenta un prototip pentru zbor. Va fi folosit pentru a testa dacă Flying-V poate rămâne stabil în timpul zborului la viteze reduse – în timpul decolărilor și aterizărilor.

Flying-V-informatii-tehnice-1

Dar să trecem peste eficiența energetică și să ne concentrăm pe confortul pasagerilor. Flying-V vine cu noi provocări pentru industria aeronautică. Este o oportunitate de a îmbunătăți experiența pasagerilor în aeronave. De la amenajarea de locuri în aripi și până la proiectarea scaunelor și a băilor.

Flying-V – un proiect de viitor!

Leave A Reply

Your email address will not be published.