blank

Numeroase companii aeriene impun măștile chirurgicale/FFP2/FFP3/N95 la bordul aeronavelor

0 960

Până când călătoriile vor reveni la normal, mai multe companii aeriene limitează acum utilizarea măștilor, interzicând măștile simple din stofă și insistând asupra măștilor de calitate superioară, medicale, care sunt mai eficiente pentru a preveni răspândirea virusului. Călătorii trebuie să poarte o mască chirurgicală sau alte măști care îndeplinesc criteriile FFP2 sau N95 pentru filtrarea aerosolilor.

Finnair este cea mai recentă companie aeriană care a interzis masca de pânză, noul standard fiind o mască N95 fără valve. „Siguranța clienților și a angajaților noștri este prioritatea noastră”, a declarat compania aeriană finlandeză. „Măștile din țesături sunt mai puțin eficiente în protejarea față de infecție decât măștile chirurgicale. Acceptăm măștile chirurgicale, măștile respiratorii FFP2 sau FFP3 fără supapă sau alte măști fără supape cu același standard (N95).”

Compania aeriană nu mai solicită pasagerilor să prezinte certificatele înainte de a urca în aeronave pentru zborurile spre Finlanda, în urma deciziei țării de a se redeschide călătorilor complet vaccinați din întreaga Europă.

Atât în timpul zborurilor, cât și în saloanele aeroporturilor, nu mai sunt permise măștile din țesături – pe care unele companii aeriene le clasifică acum drept „măști de zi cu zi”.

Lufthansa, Swiss și Austrian Airlines au solicitat măști chirurgicale încă de la începutul anului, decretând ca măști stand doar măștile chirurgicale, FFP2, KN95 sau N95. Acestea sunt obligatorii în aeroport, la îmbarcare, la bord și de-a lungul zborului, dar și la părăsirea aeronavei.

Air France a impus, de asemenea, purtarea măștilor chirurgicale, calificându-le drept măști care „filtrează cel puțin 95% din particule cu dimensiuni de până la 3 microni”. „Masca chirurgicală filtrează atât aerul inhalat, cât și aerul expirat, filtrează particulele emise de purtătorul măștii și protejează, de asemenea, și persoana care poartă masca împotriva picăturilor emise de o altă persoană.”

Qantas și Virgin Australia au pus – de mult timp – măști chirurgicale de unică folosință în saloane și la bordul aeronavelor, deși pasagerii sunt liberi să folosească orice mască doresc, atâta timp cât respectă regulile sanitare în această perioadă.

Leave A Reply

Your email address will not be published.