CNSU a decis să nu schimbe lista verde a țărilor exceptate de la izolare / carantinare.

13 12.704

Astăzi, 29 iunie, a avut loc ședința CNSU, condusă de Premierul Ludovic Orban, la finalul căreia a fost adoptată hotărârea numărul 32.

Printre cele mai importante măsuri din hotărârea CNSU se regăsește propunerea instituirii sancțiunii complementare de suspendare a autorizației de funcționare pentru organizatorii activităților și evenimentelor, dacă în cadrul acestor evenimente nu sunt respectate regulile de siguranță sanitară.

Prin aceeași Hotărâre au mai fost adoptate propuneri de modificare a unor măsuri privind organizarea competițiilor sportive și a altor tipuri de activități.

A fost adoptată HOTĂRÂRE nr. 32 din 29.06.2020

HCNSU-32

De asemenea, CNSU a luat decizia de a menține lista statelor aflate în „zona verde”, pentru care nu mai există obligația izolării la domiciliu pentru cetățenii care vin în România din respectivele țări, aprobată prin Hotărârile numărul 29 și 31. Lista verde poate fi consultată și pe site-ul INSP România. Lista își menține valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.

Aceste țări sunt: Italia, Franța, Irlanda, Estonia, Finlanda, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria.

Lista-Statelor-exceptate-de-la-masura-de-carantina_29.06-actual

Măsurile propuse și aprobate în ședința CNSU sunt bazate pe recomandările specialiștilor din Grupul de Suport Tehnico-Științific și vor avea aplicabilitate începând cu data de 1 iulie 2020.

13 Comentarii
 1. Tudor says

  Sunt un pic confuz. Diferite companii aeriene pun la vanzare zboruri din Londra spre Iasi, la inceputul lui Iulie. Insa nu am vazut nicio publicatie care ar spune ca se redeschid zborurile intre Marea Britanie si Romania. Deci pot sa ma intorc cu aceste zboruri, cu conditia sa ma autoizolez? Sau ofertele sunt pur speculative? Multumesc

  1. Sorin Rusi says

   Companiile pun la vanzare bilete in conformitate cu legea existenta in anumite etape. Daca saptamana viitoare, UK intra pe lista verde, zborurile sunt operate. Daca nu, nu. Si din estimarile noastre, nu vor fi zboruri frecvente UK – Romania. Mai bine luati bilete pe un zbor special TAROM https://airlinestravel.ro/zboruri-speciale-tarom-pe-ruta-bucuresti-londra-in-iulie.html

  2. Nasty says

   La compania Tarom avem biletele cumpărate, dar deocamdată sunt amânate zborurile.

 2. Nasty says

  Noi am vrea in luna iulie sa mergem in Franța, avem vreo șansă?

  1. Sorin Rusi says

   Franta e pe lista verde momentan…Deci s-ar putea!

 3. Alex says

  „Lista își menține valabilitatea până la stabilirea unui criteriu unitar la nivelul Uniunii Europene.” asta inseamna ca mai exista sanse sa se schimbe ceva azi? Din cate stiu azi se finalizeaza discutiile Comisiei Europene in legatura cu ce se intampla de la 1 iulie, reguli care banuiesc ca vrea sa le aplice si Romania si de acea nu au modificat lista ieri?
  Eu am bilet pt 2 iulie Spania – Romania cu Wizz iar zborul pare sa fie inca confirmat..

  1. Sorin Rusi says

   Ideea e ca UE nu stabileste criteriu unitar, cel putin nu la nivel de obligativitate in interiorul UE. Asa ca lista aceasta probabil va ramane asa o vreme…

 4. Raz says

  Eu locuiesc în Danemarca și ptr a evita izolarea la domiciliu in Romania mă gândeam să stau doua săptămâni prin vacanta in Germania, Cehia si Slovacia.
  Știți unde m pot interesa de aceasta opțiune și dacă în felul ăsta evit izolarea la domiciliu?

 5. Alin says

  Nu inteleg de ce se poate zbura in franta si Italia dar in Spania nu. Vad normal sa se efectueze zborul si cine nu vrea sa stea in izolare sa isi plateasca un test la intrare in Romania. Este absurd sa poti merge cu un autovehicul in Romania dar in avión nu.

  1. Sorin Rusi says

   Interbati guvernantii, autoritatile de drept.. Nici noi nu intelegem

Leave A Reply

Your email address will not be published.