Norwegian va menține operatiuni numai în Scandinavia și Spania

0 257

Norwegian va menține operațiuni numai în Scandinavia și Spania. Norwegian Air Shuttle a confirmat intenția de a iniția un dosar de reglementare a ocupării forței de muncă (ERE) în Spania pentru 1.191 dintre angajații companiei aeriene aflați în Spania. Compania a asigurat că acesta este procesul de restructurare drastic pe care îl desfășoară pe toate piețele pe care a avut operațiuni din care se retrage: țările nordice, Regatul Unit, Statele Unite, Italia și Franța.Compania aeriană a explicat că toate aceste măsuri sunt o consecință a încetării operațiunilor lung-curier ale companiei și reducerii operațiunilor pe distanțe scurte pe care le-a anunțat în luna ianuarie a anului trecut. Este un contrast puternic comparativ cu situația companiei aeriene de la sfârșitul anului 2019, când avea o flotă de 156 de avioane, dintre care 37 erau Boeing 787 Dreamliner utilizate pentru zborurile pe distanțe lungi și 119 erau Boeing 737.

Norwegian Air Shuttle va menține operațiuni numai în Scandinavia și Spania.

Conducerea grupului a calculat nevoile de producție pentru 2021 și 2022 și confirmă intenția de a menține două baze operaționale pe teritoriul spaniol, pe aeroporturile din Alicante și Malaga, așa cum a fost anunțat la sfârșitul lunii martie. Deschiderea acestor baze se va face după ridicarea restricțiilor de călătorie impuse la nivel global, dar și de Guvernul spaniol.

Compania estimează că, până în vara anului 2022 și, în scenariul cu șase avioane care vor fi la bazele din Spania (trei aeronave la baza din Alicante și trei aeronave la baza din Malaga), va avea nevoie de peste 200 de angajați. Numărul final al angajaților poate să fie mai mare, dar va depinde de acordurile la care au ajuns sindicatele și compania cu privire la tipurile de contracte și reducerile de program de lucru, printre alte aspecte. Consultările cu sindicatele vor începe săptămâna aceasta și vor dura o lună.

„În timp ce cifrele citate sunt cu siguranță modeste în comparație cu operațiunile companiei din țară în ultimii ani, este important să se ia în considerare angajamentul Norwegian față de Spania, într-un moment în care compania aeriană s-a retras de pe toate piețele.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.