Cumperi de la eMAG, FashionDays, elefant.ro, Libris.ro prin link-urile noastre de afiliere și ajuți la finanțarea site-ului airlinestravel.ro. Nu te costă nimic în plus, însă pe noi ne ajută să dezvoltăm acest proiect. Mulțumim!

Zboruri anulate sau întârziate? >>Solicita ACUM despagubiri<< pentru zborul întârziat sau anulat și poți primi până la 600€ despăgubire!

Europa va redeschide granitele pentru turistii vaccinati sau imunizati

0 2.347

Europa va redeschide granițele pentru turistii vaccinati sau imunizati. Conform celor mai recente planuri ale Comisiei Europene, UE a decis să redeschidă granițele UE pentru turiștii care vor călătorii din țările cu rate scăzute de infecție cu COVID-19 și oricui a fost complet vaccinat, de la începutul lunii iunie. Oficialii au confirmat că frontierele UE vor fi redeschise până cel târziu în iunie 2021, iar acordul urmează să fie solicitat tuturor statelor membre în cursul acestei luni.

Întrucât rata de vaccinare a crescut constant în statele membre ale UE, oficialii comisiei au spus că este timpul să relaxeze regulile privind călătoriile neesențiale.

Europa va redeschide granițele pentru turistii vaccinati sau imunizati.

Conform noilor reguli, cerințele de a fi supus testării COVID înainte sau după sosire și/sau de a fi pus în carantină, ar putea fi aplicată în continuare de către state, dar individual. Cu toate acestea, oficialii au declarat că, dacă situația continuă să se îmbunătățească și rata de vaccinare va crește, ar putea fi luată în considerare și eliminarea treptată a condițiilor suplimentare.

Ursula von der Leyen, Președintele Comisiei Europene, a spus că a sosit timpul pentru relansarea industriei turistice. Ea a menționat că UE a decis să primească turiștii vaccinați și pe cei din țările care nu prezinta risc epidemiologic ridicat. Cu toate acestea, ea a menționat că, dacă apar noi tulpini, UE va trebui să acționeze rapid și să pună în aplicare stoparea urgentă a călătoriilor.

Vaccinurile fabricate în Rusia și China, Sputnik și Sinopharm, nu sunt încă aprobate în Europa.

Restricții stricte impuse celor care doresc să călătorească în UE sunt în vigoare de anul trecut. Conform propunerilor Comisiei, statele membre ar permite călătoria în UE pentru persoanele care au primit doza finală a unui vaccin autorizat cu cel puțin 14 zile înainte de sosire. Vaccinurile fabricate în Rusia și China, Sputnik și Sinopharm, nu sunt încă aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente.

De asemenea, copiii care sunt excluși de la vaccinare vor putea călători cu părinții lor vaccinați numai dacă au un test PCR COVID-19 negativ efectuat cel mai devreme cu 72 de ore înainte de sosire. Cu toate acestea, și cei care nu au fost complet vaccinați vor putea să intre în UE dacă provin dintr-o țară cu o situație epidemiologică bună. Deocamdată, doar Australia, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud și Thailanda se află pe lista verde care permite călătoriile neesențiale în UE.

Comisia propune, de asemenea, să fie crescut pragul ratei de notificare a cazurilor COVID-19 de 14 zile de la 25 la 100. Rata Marii Britanii este de aproximativ 23.2 la fiecare 100.000 de persoane. Un înalt oficial a spus că Marea Britanie ar putea fi adăugată la lista verde, dar va depinde de fiecare țară în parte dacă vor permite cetățenilor britanici accesul pe teritoriul țării respective.

Comisia va întocmi o listă a certificatelor de vaccinare aprobate, emise de țările din afara UE.

Oficialii au adăugat că și Israelul ar fi pe lista verde, având în vedere nivelul scăzut de infecție. În ceea ce privește SUA, deși țara nu se află pe lista verde, UE a observat rata de vaccinare ridicată. Dacă situația epidemiologică a unei țări din afara UE se înrăutățește rapid și, în special, dacă se detectează o altă tulpină, un stat membru va putea suspenda urgent și temporar toate călătoriile ale cetățenilor non-UE.

Singurele excepții ar fi profesioniștii din domeniul sănătății, personalul din transporturi, diplomații, pasagerii în tranzit, cei care călătoresc din motive familiale imperative, navigatorii și persoanele care au nevoie de protecție internațională sau din alte motive umanitare. În schimb, aceștia ar fi supuși unor teste stricte, chiar dacă au fost vaccinați.

Un purtător de cuvânt al guvernului britanic a menționat că asigurarea unei călătorii libere cu partenerii europeni este de o importanță vitală, motiv pentru care Regatul Unit își ia angajamentul față de Comisia Europeană cu privire la redeschiderea rutelor de călătorie din Regatul Unit. Conform planului guvernului Regatului Unit de relaxare a restricțiilor impuse, călătoriile internaționale în scopuri de agrement ar putea fi reluate începând cu 17 mai.

Săptămâna aceasta este de așteptat să fie dezvăluit și un „sistem de semafoare”, în care țările vor fi adăugate la listele verzi, chihlimbar și roșu, cu reguli diferite cu privire la aspecte precum carantina călătorilor care se întorc pe teritoriul britanic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.