Norwegian va concedia încă 1600 de angajati. Guvernul a stopat ajutorul financiar.

0 915

Norwegian Air Shuttle, a doua companie aeriană low-cost din Scandinavia, a anunțat disponibilizarea a încă 1.600 de angajați. Acest lucru vine ca urmare a deciziei guvernului de a stopa ajutorul financiar oferiti transportatorului nordic.

Consecințele restricțiilor de călătorie impuse de guvern sunt critice. Norwegian trebuie să își mențină costurile de funcționare la un nivel minim. Compania continuă să caute soluții pentru a supraviețui crizei financiare create de pandemia de COVID-19.

Guvernul a stopat ajutorul financiar oferit companiei Norwegian

“În urma anunțului dezamăgitor de astăzi din partea guvernului, nu avem altă opțiune decât să concediem încă 1.600 de angajați și să reținem la sol 15 din cele 21 de aeronave. Recent, restricțiile de călătorie impuse de guvern au înăbușit în mod efectiv orice speranță de recuperare stabilă și progresivă. Înainte de Covid-19, Norwegian avea mai mult de 10.000 de angajați, dar în lunile următoare vor rămâne doar 600. Obiectivul nostru este să menținem șase aeronave pe rute interne în Norvegia și sper ca Norwegian să primească și sprijin pentru alte rute de la Ministerul Transporturilor, așa cum a fost anunțat anterior”,

a declarat CEO-ul Norwegian Air Shuttle, Jacob Schram.

Din păcate, reducerea semnificativă a rutelor va afecta și clienții care au rezervat deja zboruri cu Norwegian. Rutele care vor continua să fie operate sunt Oslo – Alta, Oslo – Bergen, Oslo – Bodø, Oslo – Evenes, Oslo – Haugesund, Oslo – Kirkenes, Oslo – Molde, Oslo – Stavanger, Oslo – Tromsø,  Oslo – Trondheim, Oslo – Ålesund și Tromsø – Longyearbyen.

Leave A Reply

Your email address will not be published.