Coronavirus: Norwegian anulează 4000 de zboruri și reține la sol 40% din flota pentru zboruri lung-curier

0 419

Pandemia cu noul Coronavirus (COVID-19) continuă să facă victime în Europa. În fiecare zi sunt înregistrate mii de cazuri noi în majoritatea țărilor europene. Pentru a stopa răspândirea pandemiei în Statele Unite, oficialii de la Casa Albă au anunțat că restricționează accesul cetățenilor europeni pe teritoriul american.Majoritatea companiilor aeriene din Europa sunt afectate de decizia americanilor. Mii de zboruri transatlantice sunt anulate. Air France ajustează cursele spre SUA, începând cu 14 martie 2020. Companiile aeriene din Lufthansa Group vor continua să zboare spre SUA, dar cu ajustarea programului operațional.

Norwegian anulează 4000 de zboruri

Nici Norwegian nu o duce prea bine. În perioada următoare, transportatorul aerian scandinav, va anula 4000 de zboruri, va reține la sol 40% din flota lung-curier și va disponibiliza (temporar) aproximativ 50% dintre angajați. Toate departamentele vor fi afectate de disponibilizările temporare.

Zborurile operate din Roma spre Statele Unite vor fi anulate până la sfârșitul lunii mai. Din 29 martie până la sfârșitul lunii aprilie, toate zborurile din Paris, Barcelona, ​​Madrid, Amsterdam, Atena și Oslo către SUA vor fi anulate.

Clienții afectați de aceste modificări operaționale vor fi contactați de Norwegian pentru a discuta optiunile disponibile. Dacă aveți zboruri programate după data de 15 aprilie, recomandarea este să nu sunati la compania aeriană și să aveți rabdare.

Norwegian oricum ”suferea” și înainte de pandemia cu COVID-19, dar situația s-a agravat în contextul actual. Rămâne de văzut cum va reuși să facă față crizei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.