Avion intarziat? Zbor anulat? >>Solicita acum despagubiri<< pentru zborul
intarziat sau anulat! Poti obtine pana la 600€!

Norvegia va introduce pașapoarte de vaccinare începând din luna iunie

0 649

Norvegia s-a alăturat listei statelor membre din spațiul Schengen care intenționează să restabilească călătoriile spre și dinspre restul Europei la timp pentru vara anului 2021. Guvernul norvegian a anunțat că intenționează să introducă certificate de vaccinare până la începutul lunii iunie pentru a permite cetățenilor și rezidenților norvegieni vaccinați să intre și să părăsească țara în scopuri neesențiale, relatează SchengenVisaInfo.com.

Decizia a fost dezvăluită de prim-ministrul țării Erna Solberg, care a subliniat, de asemenea, că certificatul va fi verificabil și în conformitate cu certificatul de călătorie UE COVID-19, pe care blocul UE intenționează să îl lanseze până la sfârșitul lunii iunie.

Certificatul ar putea fi utilizat la început pentru evenimente publice mai mari, croaziere și excursii, dar guvernul încă nu are o listă completă pentru ceea ce dorește să fie utilizat certificatul. Până în prezent, doar 6,8% din populația norvegiană a primit prima doză de vaccin împotriva virusului, un procentaj mult mai mic decât al ​​altor țări de pe continent.

Norvegia va introduce pasapoartele de vaccinare începând din luna iunie.

De la începutul anului, mai multe țări europene au avertizat cu privire la planurile lor de a începe eliberarea certificatelor/pașapoartelor de vaccinare, celor vaccinați, în încercarea de a restabili și revitașiza îndustria turismului si horeca pe teritoriul lor, dar și în celelalte țări din UE și din spațiul Schengen.

Danemarca este una dintre țările care a avertizat că va introduce în curând pașapoartele vaccinului COVID-19 pentru cetățenii care primesc vaccinul împotriva virusului, astfel încât să poată utiliza aceste certificate pentru a călători fără restricții în țările care le solicită. Certificatul numit Coronapas va fi lansat pe 26 iunie.

Pe de altă parte, începând cu 6 aprilie, călătorilor din țări terțe li sa permis să intre în Islanda în scopuri neesențiale dacă dovedesc că au fost vaccinați sau imunizați. Grecia, pe de altă parte, intenționează să redeschidă granițele tuturor călătorilor vaccinați și celor imunizați recent, începând cu 14 mai.

În aprilie anul trecut, un oficial al UE a confirmat pentru SchengenVisainfo.com că rezultatul testului COVID-19 și dovada vaccinării ar fi două cerințe obligatorii principale pentru a intra în UE și spațiul Schengen, odată ce granițele se vor redeschide pentru călătorie.

Norvegia are una dintre cele mai scăzute rate de infecții și decese din Europa, în principal datorită măsurilor stricte care au fost implementate încă de la începutul pandemiei.

În timp ce statele membre își lansează propriile certificate individuale, toate statele vor alinia aceste documente cu certificatul de călătorie aprobat de Parlamentul European, EU COVID-19 Certificate, care urmează să fie lansat până la sfârșitul lunii viitoare.

Potrivit călătorilor pentru cetățenii țărilor din afara UE și a spațiului Schengen, Comisia UE a propus luni trecute statelor membre să înceapă treptat redeschiderea frontierelor pentru sosirile din țări terțe, inclusiv turiștii, care sunt vaccinați împotriva virusului.

Leave A Reply

Your email address will not be published.