blank

Ungaria va încheia acorduri cu alte țări privind certificatele de imunitate COVID-19

0 885

Ungaria încearcă să încheie un acord bilateral cu fiecare țară care va permite acest lucru, a declarat Șeful Biroului Primului Ministru, Gergely Gulyás, cu privire la recunoașterea reciprocă a certificatelor de călătorie COVID-19. În același timp, guvernul Ungariei a autorizat Ministrul de Externe al țării, Péter Szijjártó, să încheie acorduri bilaterale privind recunoașterea reciprocă a acestor documente, relatează SchengenVisaInfo.com.

Ungaria a anunțat că tuturor persoanelor vaccinate din Serbia și Muntenegru li se va permite să intre în țară, deoarece Ungaria a ajuns la un acord comun pentru recunoașterea reciprocă a documentelor de imunitate. Conform acordului, persoanele care dețin documentele de vaccin din Ungaria ar beneficia de aceleași opțiuni ca și deținătorul unui certificat de imunitate al țării partenere. Gulyas a subliniat că și Ungaria ar recunoaște pașapoartele de vaccin ale țării partenere.

Ungaria va încheia acorduri bilaterale cu alte țări privind certificatele de imunitate COVID-19.

Potrivit lui Gulyas, guvernul maghiar încearcă, de asemenea, să modifice codul penal pentru a include certificatele de imunitate și a face încălcarea acestora o infracțiune gravă. „Furnizorii de servicii s-ar putea confrunta cu consecințe grave dacă nu vor cere clienților să prezinte certificatele, cu amenzi de la 100.000 HUF (280 EUR) la 1 milion HUF sau chiar pedeapsa cu închisoarea”, a adăugat el.

De la începutul pandemiei, autoritățile maghiare au raportat 785.960 cazuri de infecție, iar 28.173 de persoane au murit. Potrivit cifrelor publicate de Worldometers, peste 538,965 de persoane s-au recuperat complet de boală, în timp ce încă sunt peste 218.829 de cazuri active. Astfel de cifre au împins guvernul țării să mențină unele măsuri preventive pentru a opri răspândirea virusului și a noilor tulpini.

În încercarea de a face procesul de călătorie mai ușor pentru toate persoanele care au fost vaccinate împotriva Coronavirus, autoritățile din Ungaria au introdus anterior certificatele de imunitate, urmând exemplul altor țări europene. Pe atunci, Gulyás a subliniat că astfel de documente nu ar avea o dată de expirare, deoarece nu există suficiente informații despre cât durează imunitatea după administrarea a două doze de vaccin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.