Lituania a eliminat restricțiile de călătorie pentru 10 țări europene, printre care și România

0 285

Guvernul Lituaniei a decis să permită intrarea, fără restricții, pentru sosirile din zece țări și trei insule, deoarece situația COVID-19 s-a îmbunătățit semnificativ în aceste regiuni în ultima săptămână.Astfel, Ministerul Sănătății din Lituania a anunțat că următoarele țări nu vor mai fi supuse testării și cerințelor de carantină la intrarea pe teritoriul lituanian: Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Islanda, Polonia, Malta, România, Slovacia, Finlanda, Ungaria, Thasos (Grecia), Mallorca (Spania) și Madeira (Portugalia).

Anterior, celor care soseau din Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Islanda, Polonia, Malta, România sau Finlanda li se permitea accesul în țară numai dacă prezentau un rezultat negativ al unui test PCR. Acest lucru s-a aplicat tuturor călătorilor nevaccinați. Cu toate acestea, pe măsură ce situația pandemică s-a îmbunătățit, cei care vor decide să călătorească acum din aceste țări, vor putea să intre fără restricții.

Lituania a eliminat restricțiile de călătorie pentru 10 țări europene și 3 insule, printre care și România.

Potrivit ministerului, începând cu 17 iunie, scutirea de la cerința de testare și autoizolare se va aplica celor care au fost vaccinați împotriva COVID-19 – după ce au trecut cel puțin două săptămâni de la administrarea ultimei doze de vaccin – și celor care s-au recuperat de boală. Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a dezvăluit că prezentarea rezultat negativ al unui test PCR și cerința de carantină de zece zile rămân încă obligatorii pentru cei care călătoresc din țările care încă sunt foarte afectate de virus. În ceea ce îi privește pe caei care vor sosi dintr-una din țările aflate pe lista galbenă, acestora li se va cere doar să prezinte rezultatul negativ al unui test.

În plus, Ministerul a subliniat că cerința de izolare nu se va aplica copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, cu condiția ca părinții acestora să prezinte rezultatul negativ al unui test PCR (care să fi fost efectuat cu maximum 72 de ore înainte de plecare) sau al unui test cu antigen (care să fi fost efectuat cu maximum 48 de ore înainte de sosirea pe teritoriul lituanian). De asemenea, se recomandă ca toți copiii cu vârsta sub șapte ani, care se întorc în Lituania după ce au rămas în străinătate o perioadă mai lungă, să nu frecventeze instituțiile de învățământ dacă membrii familiei cu care au călătorit trebuie să rămână auto-izolați.

Călătorii care doresc să intre în Lituania pot folosi “Certificatul digital COVID UE”. Lituania a început să elibereze pașapoarte UE de vaccinare tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva bolii și au fost deja generate peste 300.000 de astfel de certificate.

Leave A Reply

Your email address will not be published.