Noile reguli de intrare în Italia: este reintrodus testul pentru toți călătorii din Uniunea Europeană!

2 3.761

Italia reintroduce obligația de a prezenta un test negativ tuturor călătorilor care sosesc din țările Uniunii Europene (UE). Decizia se va aplica inclusiv pentru TOȚI cei ce vor călători din România spre Italia. Decizia a fost luată printr-o ordonanță semnată marți de ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Se vor accepta testele PCR (nu mai vechi de 48 de ore de la recoltare) sau antigen (nu ma vechi de 24 de ore de la recoltare). Călătorii trebuie să aibă, de asemenea, un Green Pass în urma vaccinării / recuperării și formularul digital european de localizare al pasagerilor (dPLF) .

Regula va rămâne în vigoare în perioada 16 decembrie – 31 ianuarie. Decizia a fost luată într-un moment în care pandemia este în creștere, cu aproximativ 20.000 de noi infecții în fiecare zi. Cei care nu sunt vaccinați, pe lângă test, trebuie să respecte o carantină de cinci zile, conform documentului.

Noile reguli de intrare în Italia

Până în prezent, pentru a intra în Italia din UE, era necesar doar certificatul de sănătate din care să rezulte că ești vaccinat, că ai trecut prin boală sau ai testul negativ. Din 16 decembrie, această ultimă cerință va fi obligatorie pentru toți călătorii.

Testul Covid-19 a fost obligatoriu pentru a intra în Italia din majoritatea țărilor non-UE, cum ar fi Statele Unite, Arabia Saudită, Japonia, Regatul Unit, Chile, Uruguay, Israel sau Coreea de Sud. Italia a interzis accesul celor din Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Malawi, Mozambic, Namibia și Swaziland.

Pe lângă aceste măsuri aplicate la graniță, Italia a limitat foarte mult viața socială a nevaccinaților. Doar cei vaccinați sau trecuți prin boală au dreptul să intre în baza Green Pass-ului în cinematografe, teatre, baruri și restaurante. Măsura aceasta este valabilă până pe 15 ianuarie, existând posibilitatea de prelungire.

Leave A Reply

Your email address will not be published.